Hangi ilde cuma namazı saat kaçta kılınacak? Tüm illerin cuma namazı saatini derledik

Güncelleme Tarihi:

Hangi ilde cuma namazı saat kaçta kılınacak Tüm illerin cuma namazı saatini derledik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 09:31

Öğlen saatleriyle birlikte cuma nam'azı saatine yönelik araştırmalar hız kazandı. İkamet ettikleri veya 15 Şubat'ı geçirdikleri yerdeki ezan okunuş saatini merak eden vatandaşlar, 'cuma namazı saat kaçta kılınacak?' sorusuna internet üzerinden yanıt arıyor. Peki, hangi ilde cuma namazı saat kaçta kılınacak? Tüm illerin cuma namazı saatini derledik

Haberin Devamı

Güneşin konumuna göre merkezlerde farklılık gösteren cuma saati, ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen Müslümanların gündeminde yer alıyor. Cuma namazı saat kaçta kılınacak sorusuna resmi kaynaklar üzerinden cevap arayan vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, 15 Şubat günü Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve diğer tüm iller için Cuma saati bilgileri

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK? 

Diyanet'ten 15 Şubat tarihi için alınan bilgilere göre Cuma namazı İstanbul'da 13.23, Ankara'da 13.08, Adana'da 12.58, Bursa'da 13.23, İzmir'de ise 13.31'de kılınacak. Diğer illerdeki Cuma saatlerine aşağıdaki linkte tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz.

Diğer illerin ve ilçelerin Cuma Namazı saatleri bilgisini aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

TÜM İLLERİN CUMA SAATLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

SEFERİ KİMSE CUMA NAMAZI İLE MÜKELLEF MİDİR?

Dinen sefer sayılacak mesafedeki bir yere gitmek üzere yola çıkan kişi, yaşadığı yerleşim yerinin meskûn mahallinden çıkınca misafir hükmünde kabul edilir. Bu kimse yolculuk hüküm ve ruhsatlarından yararlanmaya başlar (Merğînânî, el-Hidâye, II, 101). Buna göre, yolculuğa başlayıp şehrin meskûn mahallinden çıkan kimse dört rekâtlı farz namazları iki rekât olarak kılar.

Günümüzde şehirler genişlemiş, İstanbul örneğinde olduğu gibi, iki ucu arasındaki mesafe neredeyse sefer mesafesi olacak kadar uzamıştır. Bu nedenle İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan kimseler, yolculuğa kendi araçlarıyla çıktıklarında, ikamet ettikleri ilçenin belediye sınırlarını geçtikleri andan itibaren seferî sayılırlar ve haklarında seferîlik hükümleri sabit olur. Yolculuğa otobüs, tren, uçak ve gemi gibi umumi vasıtalarla çıkılması halinde ise seferiliğin başlangıç noktası olarak otogar, gar, havalimanı ve limanlar esas alınabilir.

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!