15 metrekareden sonunda kurtuldular

Güncelleme Tarihi:

15 metrekareden sonunda kurtuldular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2010 05:52

Yürümekte güçlük çeken kardeşler, 15 metrekarelik odadan kurtulmayı başardılar.

Haberin Devamı

Konya'da kas hastası olduğu için rahat hareket edemeyen ve yürümekte güçlük çeken yaşları 20 ile 29 arasında değişen Mustafa, Müslime ve Arif Uyar kardeşler, 15 metrekarelik oda esaretinden bir yardımseverin aldığı akülü arabayla kurtuldu.

Anne Meryem Uyar (49), yaptığı açıklamada, uzaktan akrabası olan eşi Duran (47) ile evliliklerinden Mustafa (29), Müslime (28) ve Arif (20) adında üç çocukları olduğunu söyledi.

Çocuklarından Mustafa'nın 10 yaşındayken götürdükleri hastanede kas hastası olduğunu öğrendiklerini anlatan Uyar, “Mustafa'nın yanı sıra diğer çocuklarımızın da sağlık kontrollerinde aynı rahatsızlıklarının olduğu ortaya çıktı” dedi.

Çocuklarının rahat hareket edemediğini ve yürümekte zorlanır hale geldiğini ifade eden Uyar, şunları kaydetti:

“İlerleyen zamanlarda üç çocuğumda zeka geriliği de olduğu ortaya çıktı. Bu durum karşısında çok üzüldük. Birçok doktora gittik ancak 'tedavisi yok' cevabı alınca elimizden bir şey gelmedi. Eşimle birlikte çocuklarımızın doktoru olmaya çalıştık. Onlara bir bebek gibi sürekli baktık. Hatta evde çok sıkıldıkları için neredeyse zamanımın çoğunu onlara ayırmaya başladım. Yeni yürümeye başlayan bir çocuk gibiler.

Birkaç adım atıp düşüyorlar. Destek alarak az da olsa yürüyebiliyorlar. Yürümek isterken bacakları düşmeden dolayı hep yara oluyor.”

ESARETTEN KURTULUŞ AKÜLÜ ARABAYLA GELDİ

Maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarını akülü araba alamadıklarını ifade eden Uyar, bu yüzden Mustafa, Müslime ve Arif'in 15 metrekarelik odalarının pencerelerinden bakarak ya da televizyon izleyerek dış dünyayla bağlantı kurabildiklerini anlattı.

Uyar, üç çocuğunun da hep yaşıtları gibi davranmak istediğini, ancak sağlık problemleri nedeniyle bunun pek mümkün olamadığını ifade ederek, “En azından onları zaman zaman dışarı çıkarmak istiyorduk. İmdadımıza bir yardımsever koştu. Çocuklarıma bir diz üstü bilgisayar ve akülü araba aldı. Bilgisayarla evde sıkılmıyor, oyun oynuyorlar. Akülü arabayla da dışarıya çıkarabiliyoruz. Ancak yaşları arttıkça sıkıntıları da artıyor. Çocuklarımdan Müslime ve Mustafa çok kilo alıyor. Onları hareket ettirmede çok zorlanıyorum. Nasıl bir yol izleyeceğimizi de bilemiyoruz” diye konuştu.

Önceden evde çok sıkıldıklarını belirten Mustafa ve Arif Uyar kardeşler, dışarı çıkabildikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!