15 bin prefabrik hazır

Güncelleme Tarihi:

15 bin prefabrik hazır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Demirel, deprem evlerinin tamamının tesliminin birkaç gün gecikebileceğini söyledi. 25 bin konuttan 15 bininin tamamlandığını belirten Demirel, ‘‘Tamamı 30 Kasım'ı yetiştirilmeye çalışılıyor. Ama birkaç gün geçebilir’’ dedi.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun dün yapılan 77. yıldönümü törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, GAP uçağıyla geldiği Çorlu Havalimanı'ndan helikopterle Tunca Kışlası'na indi. 3'üncü Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Tiryaki tarafından törenle karşılanan Demirel, Talatpaşa asfaltında toplanan halkı selamladı. Cumhurbaşkanı, konuşmasında Türkiye'nin bir dünya devleti olduğunu söyledi. Vilayet binasına geçen Cumhurbaşkanı, Vali Mehmet Canseven'den ilin sorunları hakkında brifing aldı. Halkın hangi konularda şikáyetçi olduğunu öğrenmek istediğini söyleyen Demirel'e, Vali, ‘‘Sadece tarım ürün bedellerinin zamanında ödenmesi isteniyor’’ dedi.

Demirel, depremden zarar görenlere verilecek 25 bin konutun 30 Kasım tarihine kadar yetiştirilmesine çalışıldığını belirterek şöyle dedi:

‘‘Bu 25 bin meskenin hepsinin su basmanı yapılmıştır. Halen 15 bin mesken teslim edilecek durumdadır. Bir kısmı teslim edilmiştir. Tamamının teslimi belki birkaç gün geçikebilir. Ama 30 Kasım'dan sonra birkaç gün, engeç bir hafta içinde 25 bin mesken hazırdır. Devletin yapacağı geçiçi meskenlerle ilgili gelişmeleri ben hergün takip etmekteyim. Halen 115 bin çadır sadece Marmara deprem bölgesinde mevcuttur. 250 bin kişiye Marmara deprem bölgesinde yemek veriliyor. Kış gelince yağmur yağacağı soğuk geleceği tabiidi. Kışa maruz burakmamak için elden gelen gayretler sarf edildi. Bolu ve Düzce deprem bölgesinde de büyük gayretler sarf edilmiştir.’’

FEVKALADE RAHATSIZIM

Bu bölgede 700 hekim, 600 ambulans, 28 bin çadır bulunduğunu, ulaşım ve iletişimde sıkıntı olmadığını söyleyen Demirel, ‘‘Üç öğün sıcak yemek verebilmektedir. Soğuk ve yağmurun vatandaşlarımızı çok rahatsız ettiğini ben de biliyorum, fevkalade rahatsızım’’ dedi.

Baba da Clinton gibi

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kurtuluş törenlerine katılmak için gittiği Edirne'de hayli neşeliydi. Talatpaşa Caddesi'nde toplanan halka hitap eden Demirel, daha sonra öğrencilerin ve meslek gruplarının geçit törenini izledi. Demirel, tören bitiminde otomobiline bineceği sırada, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar arasında bir bebeği gördü. 3 yaşındaki Özkan Güney'i annesinin kucağından isteyen Demirel, bir süre öpüp sevdi. Özkan'ı şefkatle kucaklayan Demirel, ‘‘Çok üşüdün mü?’’ derken, annesi ‘‘Hayır biz de üşümedik, o da’’ yanıtını verdi. Demirel'in kucağına çocuk alıp sevmesi, geçen hafta AGİT Zirvesi'nde konuk ettiği ABD Başkanı Clinton'dan etkilendiği şeklinde yorumlandı. Topluluktaki vatandaşlar ‘‘Erkan bebeğin şansına Clinton, Özkan bebeğin şansına Demirel düştü’’ diye espri yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!