14 avukata cep soruşturması

Güncelleme Tarihi:

14 avukata cep soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cezaevine silah ve uyuşturucu soktukları iddia edilen Nuri Ergin'in iki avukatı hakkında önceki gün jet soruşturma başlatan Adalet Bakanlığı, 14 avukat hakkında da cezaevlerine suç aleti soktukları gerekçesiyle işlem yaptı. Adalet Bakanlığı, 15 ayrı olayda, cezaevlerine cep telefonu, şarj cihazı, telefon pili, fotoğraf makinesi ve çakı bıçağı gibi suç aletleri soktuğu iddia edilen bu avukatlar hakkında, ‘kovuşturma izni’ verdi. Bu avukatlar hakkında dava açılması ve disiplin cezasına çarptırılmaları gerektiği bildirildi. Avukatların suç aletlerini ağırlıklı olarak Ümraniye E tipi Kapalı Cezaevi'ne soktukları da belirlendi. Bakanlık kaynakları, baroların avukatlar hakkında disiplin işlemi yapmadıklarını ve dosyaları bekleterek, zaman aşımına uğrattıklarını iddia ettiler. Bir bakanlık kaynağı, şu çarpıcı iddiada bulundu:

‘‘Adalet Bakanlığı basında yeralan en küçük bir ihbarı bile kabul ederek, derhal işlem yapıyor. Ancak, barolar bu konuda işlem yapmaya yanaşmıyorlar. İstanbul Barosu on aylık mahkumiyet kararı bulunan Abdullah Öcalan'ın avukatı Ahmet Zeki Okçuoğlu hakkında bile işlem yapmadı. Bize sadece disiplin soruşturması sürüyor diye yazı yazıyorlar. Hedefleri dosyaları zamanaşımına uğratıp kapatmak.’’

Haklarında soruşturma izni verilen avukatlar şunlar: İmmihan Yaşar (İstanbul), Tuğrullah Yıldırım (İstanbul), Eren Keskin (İstanbul), Alp Selek (İstanbul), Engin Yalçın (Bursa), Türkan Kurtulmaz (İstanbul), H. İbrahim Erdoğan (İstanbul), Tekin Fırat (İstanbul), İmran Eren (İstanbul), S.Cihan Çiçek (İstanbul), Fahriye Öztürk (İstanbul), M. Akif Katrancı (İstanbul), M. Şevket Küçük (İstanbul), Lokman Vesek (Mardin).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!