13 yıl sonra MGK'da ilk MHP'li

Güncelleme Tarihi:

13 yıl sonra MGKda ilk MHPli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 22:54

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı 5,5 saat sürdü. MGK'nın dünkü toplantısında, pek çok isim yeniydi. Ancak seçim hükümetiyle birlikte, ilk kez MGK toplantısına katılan siyasiler içinde biri öne çıktı; Tuğrul Türkeş, 13 yıl sonra MGK'ya katılan ilk MHP'li oldu.

Haberin Devamı

MHP İHRACA HAZIRLANIYOR

Tuğrul Türkeş'in, seçim hükümetini kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık önerisini kabul ederek, hükümete girmesine, en büyük tepki partisi MHP'den gelmişti. Türkeş'in, hükümete girmeyi kabul ettiği haberi yayılır yayılmaz da, MHP Türkeş'in partiden ihracı için prosedürü başlattığını açıklamıştı.

SAVUNMA SÜRESİ CUMARTESİ SONA ERİYOR

Parti tüzüğü gereği, Türkeş'in partiden ihraç edilmesine karşı savunma yapma hakkı bulunuyor.
MHP, Türkeş'e "partiden tedbirli ihraç" istemiyle disiplin kuruluna sevkedildiğini 27 Ağustos'ta resmen bildirmişti. Türkeş, buna karşı 3 gün içinde yapması gereken itirazı yapmadı. Türkeş'in, kendisine yapılan tebligatın ardından 7 gün içinde savunma yapması gerekiyor. Türkeş'in savunma hakkını kulllanma süresi Cumartesi günü sona eriyor.
MHP kaynakları, Merkez Disiplin Kurulu'nun bu süre dolar dolmaz toplanmasının ve Türkeş için "partiden ihraç" kararı alınmasına kesin gözüyle bakıldığını ifade ediyorlar.

Haberin Devamı

13 yıl sonra MGKda ilk MHPli
5,5 saatlik MGK toplantısı

13 YIL ÖNCE BAHÇELİ KATILMIŞTI

Milli Güvenlik Kurulu toplantısına, MHP'den katılan son isimler, 57. hükümet döneminde olmuştu.
Kasım 2002 seçimleri ile birlikte hükümeti AKP'ye devreden DSP-MHP-ANAP hükümetinde, MHP Lideri Devlet Bahçeli "Başbakan Yardımcılığı" görevinde yer almıştı.
57. hükümet dönemindeki son MGK toplantısı Ekim 2002'de gerçekleşmiş, toplantıya o dönemde, Başbakan Yardımcısı Bahçeli'nin yanısıra, MHP'li Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu da katılmışlardı.

13 yıl sonra MGKda ilk MHPli

FARKLI PARTİDEN İLK BAKAN OLDU

Seçim hükümetinde yer alana iki HDP'li Bakan'a, MGK toplantısına katılan bakanlıklar verilmediği için, yaklaşık 13 yıl sonra, MGK'ya katılan ve AKP'li olmayan ilk bakan da Türkeş oldu.
13 yıllık AKP iktidarı süresince, sadece seçimlerden önce Anayasa gereği bağımsız bakan olarak atanan bürokratlar dışında, AKP'li olmayan hiçbir bakan katılmamıştı.

13 yıl sonra MGKda ilk MHPli

Haberin Devamı

TÜRKEŞ'E "PLAKA JESTİ" DE YAPILMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçici seçim hükümetinde Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Tuğrul Türkeş'e "plaka jesti" de yapmış, Türkeş'e, bir zamanlar babası Alparslan Türkeş'in kullandığı "007" nolu kırmızı plaka tahsis edilmişti.

‘Suriye’de hayata geçirilecek terörden arındırılmış bölge...’

Geçici Seçim Hükümeti’nin kurulmasından sonra ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı dün yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı 5.5 saat sürdü.

Bakanlar ve komutanların yeni unvanlarıyla ilk kez katıldığı toplantı sonrası açıklama yapıldı:

Paralel Devlet Yapılanması’yla yurtiçinde ve yurtdışında, illegal ekonomik boyutu da dahil olmak üzere mücadelenin kararlılıkla devam ettirilecektir.
-1 Kasım’da seçimlerin huzur içinde gerçekleşmesi için alınacak tedbirler hakkında Kurul’a bilgi sunuldu.
-Irak ve Suriye’de konumlanan DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele aynı kararlılıkla yürütülecek. Suriye sınırları içerisinde hayata geçirilecek ‘terör örgütlerinden arındırılmış bölge’ uygulaması Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli rol oynayacak.
-Avrupa ülkelerinin, Türkiye’nin yılardır dirayetle yönettiği mülteci akınına karşı ortaya koyduğu tutum. kaygı verici.” (Uğur ERGAN/ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!