124

Güncelleme Tarihi:

124
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 12:13

412

Haberin Devamı

CHP Adalar Belediye Başkan aday adayı DEMİR GONCA:

ADALAR’IN ÇÖPÜ ENERJİYE DÖNÜŞECEK

 

İstanbul Adalar İlçesi CHP Belediye Başkan aday adayı olan Demir Gonca, Adalar’ın yıllarca çözülmeyen sorunlarına yönelik projeleriyle başkanlık aday adayları arasında öne çıkıyor. Yurtdışında çevre ve çöp teknolojileri konusunda yatırımlar yapan Demir Gonca bu deneyimlerini şimdi Adalar’a aktarmaya hazırlanıyor.

 

Bir Adalar aşığı olan CHP Belediye Başkan aday adayı Demir Gonca, uzun yıllardır yatırım yaptığı Adalar için hazırladığı projelerle birçok sorunun çözümünü de geliştirmekten duyduğu heyecanı ilçeye taşıyor.

Haberin Devamı

Mesleği makine mühendisliği olan Demir Gonca, eğitimi ve iş yaşamı boyunca edindiği ileri teknolojiye dayanan deneyimlerini başta turizm, sağlık, çöp ve ulaşım olmak üzere tüm sorunları çözmek için Adalar’a aktaracak.

 

Demir Gonca geliştirdiği ilk projesiyle ilgili müjdeyi şimdiden Adalılar’la paylaştı. CHP Adalar Belediye Başkan aday adayı Gonca ilk projesini şu sözlerle açıkladı:

“Bugün dünyada Pyrolisis olarak bilinen ileri çöp arıtma ve bundan enerji üretme teknolojilerini Adalar’a taşıyacağız. Her bir ada için ayrı ayrı kurulacak bu altyapı sayesinde artık Adalar’ın çöp sorununu enerjiye çevirip bu enerjiyi yine Adalar için kullanacağız.

Şu andaki yönetimin Adalar’dan deniz yoluyla Şile’ye taşıdığı çöpler Adalar Belediyesi’nin bütçesindeki en büyük gediklerden biri olduğu kadar çevrenin de en büyük düşmanı. Biz 29 Mart seçimlerini kazandığımız gün ilk işimiz bu çöp sorununa bir son vermek olacak. Bunu Adalar’a nefes aldıracak ve Adalar’ın eski günlerini canlandıracak diğer projelerim izleyecek.”

 

Avusturya Lisesi’nin ardından İTÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Demir Gonca Almanya Karlsruhe Üniversitesi’nde de MBA’ini tamamladı. Profesyonel meslek yaşamını Türkiye ve yurt dışında büyük projelerde üst düzey yöneticilik yaparak geliştirdi.

Haberin Devamı

Son 10 yıldır sahibi olduğu “İleri Teknoloji, Elektronik ve Yazılım” şirketlerini başarıya taşıyan Demir Gonca, elde ettiği bu uluslararası deneyimlerini Adalar halkının refahını artırmak ve Adalar’ın sorunlarını çözmek için Adalar Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!