120 binlik mutfağı bile reddetmişler

Güncelleme Tarihi:

120 binlik mutfağı bile reddetmişler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yurtdışından yapılan yardım çağrılarına zaman zaman Türkiye'den tuhaf tepkiler verilmeye devam ediliyor. Önceki gün, Amerika'nın Umut Kilisesi (Hope Church) adlı bir kuruluş, tanesi günde 12 bin kişiye bedava yemek verebilecek 10 adet mutfağı deprem bölgesine göndermeyi teklif etti. High-tech (yüksek teknoloji) olarak bilinen mutfaklarla personel de göndermeyi teklif eden kuruluşun bu önerisi Başbakanlık Kriz Merkezi'ndeki bazı kişiler tarafından ‘‘Türkiye'de yabancı istemiyoruz’’ nedeni ile reddedildi. Yardım için Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve Dışişleri Bakanlığını devreye sokan Umut Kilisesi sonunda başarılı oldu ve önceki gece sabah saat 01.50 Türkiye'ye iki mutfakla da olsa yardım etmeyi başardı.

Deprem bölgesine su için start verildi

Depremden büyük zarar gören Çınarcık, Yalova, Çiftlikköy ve Karamürsel ana isale hattına su verilmesine başlandı. İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, deprem sonrası Çınarcık, Yalova, Karamürsel, Ulaşlı, Değirmendere, Gölcük sahil bölgelerindeki yerleşimlere su temin eden 84 kilometre uzunluğundaki Gökçe Barajı ana isale hattında meydana gelen arızanın giderilmesi çalışmalarına, tesislere enerji verilmesiyle başlandı. Yapılan çalışmalar sonucu Çınarcık, Yalova, Çiftlikköy, Karamürsel ana isale haltına su verildi. Değirmendere ve Gölcük bölümüne de su vermek için çaba gösteriliyor. Verilen suyun klorlanması amacıyla sisteme klorlama cihazının montajı çalışmalarına başlandı.

Afet bölgesinde adli tatile son

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, afet bölgesi ilan edilen İstanbul, Bolu, Adapazarı, Yalova, Bursa, Eskişehir, Kocaeli illerinde adli tatile son verdi. Bu bölgelerde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcıları, en geç üç gün içinde görevlerine başlayacaklar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!