12’nci villada suçüstü yapıldı

Güncelleme Tarihi:

12’nci villada suçüstü yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2002 01:51

Bahçeşehir'de 11 villa soyan ‘‘Köstebek’’ lakaplı hırsız, son işinde yakayı ele verdi. Cezaevinden afla çıkan 26 yıllık hırsız ‘‘Arsen Lupen'den daha profesyonelim’’ dedi.

Bahçeşehir'deki villalara 1.5 yıldır musallat olan 'Köstebek' lakaplı hırsız, jandarma tarafından yakalandı. Badem, Çınar ve Akasya mahallelerinde 11 villa soyan hırsız, yöre sakinlerini çileden çıkarttı. Bunun üzerine, Bahçeşehir Jandarma Komutanlığı, bölgede güvenlik önlemini artırdı. Bahçeşehirlilerin 'Köstebek' adını verdiği Ali Hüseyin Yılmazer (36), soymaya çalıştığı 12. villada yakayı ele verdi.

Su içti, not bıraktı

Bir sene önce iş üzerinde yakalanarak 4 yıl 8 ay hapis cezasına mahkûm edilen ancak Şartlı Tahliye Yasası'ndan yararlanan Ali Hüseyin Yılmazer, cezaevinde 4 ay yatıp tahliye oldu. Yılmazer, cezaevinden çıkar çıkmaz yine aynı bölgedeki villalara dadandı. Girdiği evlerden cep telefonu, para ve ziynet eşyaları çalan hırsıza, en büyük vurgununu yaparak 33 bin dolar çaldığı A.K.'ya ait villada tatbikat yaptırıldı. Burada soğukkanlılıkla parayı nasıl aldığını anlatan Yılmazer, evi soyarken içtiği bir bardak su için ‘‘Hakkınızı helal edin’’ dedi.

Yatak odasında uyku kontrolü

Ünlü kibar Fransız hırsız Arsen Lupen'den daha profesyonel olduğunu ifade eden Yılmazer, nasıl çalıştığını şöyle anlattı: ‘‘Sokaktan jandarmanın kaç dakikada bir gelip geçtiğini hesaplarım. Elimi ona göre çabuk tutarım. Kaçışım rahat olsun diye eve girdikten sonra bütün pencereleri açarım. Yatak odasına bakıp, evdekilerin yatakta hareket etme sürelerine göre derin uykuda olup olmadıklarını tespit ederim. Silah taşımam, aksi takdirde kastımı aşmış olurum. Profesyonel bir hırsız böyle çalışır.’’

Doktorum dedi, şaşırttı

‘Cezanın hafif olması beni bu işi devamlı yapmaya itti’’ diyen Ali Hüseyin Yılmazer, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olduğunu da söyledi. Ancak, üniversitenin kayıtlarında adına rastlanmayan ‘Köstebek’, sorgusunun ardından Büyükçekmece Savcılığı'na sevk edildi.

Kibar hırsız Arsen Lupen

Arsen Lupen (Lupin) 1874'te Fransa'nın Blois kentinde doğdu. Arsen daha 6 yaşındayken Marie Antoinette'in ünlü gerdanlığını annesi için çaldı. 20'li yaşlara ulaştığında Raoul d'Andresy adıyla hırsızlık kariyerinin zirvesine geldi. 4 kez evlenen Arsen Lupen dünyanın birçok yerini dolaştı. Raoul d'Andresy, Paule Sinner ve Jean Daspry isimlerini kullandı. Vatikan ve Sicilya'ya da değişik isimlerle gitti. Arsen Lüpen'in hayatı, Fransız yazar Maurice Leblanc'ın dizi kitaplarına, daha sonra da televizyon dizilerine konu oldu. Leblanc, Arsen Lupen'i, centilmen, her gördüğü kadına aşık olan, esprili, zeki bir hırsız olarak karakterize etti. Arsen Lupen'in hayal dünyası, TRT'nin siyah-beyaz dönemlerinde dizi halinde yayınlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!