119 kişi hastanelik oldu

Güncelleme Tarihi:

119 kişi hastanelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

YURT çapında etkili olan sıcak hava nedeniyle rahatsızlananlar hastaneleri doldurdu. izmir ve Sıvas'ta toplyam 119 kişi hastaneye başvurdu.

Antalya'da 17 yaşındaki Serdar Demir, serinlemek için gittiği Konyaaltı Plajı'nda boğularak öldü.

Antalyalıların büyük bölümü sıcaklardan korunmak için yaylalara giderken, kentte kalanlar ise kapalı yerlerden çıkmamayı tercih ediyor. Nefes almanın bile güçleştiği Antalya'da güneş çarpması veya sıcaktan bayılan çok sayıda vatandaş hastanelere getirildi. Hastaneye başvuranların büyük bölümünün kalp ve tansiyon hastaları ile yaşlılar ve çocukların oluşturması dikkat çekti.

AMBULANS YETİŞMİYOR

İzmir'de de hava sıcaklığı 40 dereye ulaşırken hastanalerin acil servislerine başvuran hasta sayısında yüzde 20 artış olduğunu belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Recep Gür Ustaoğlu, ‘‘07.00-12.00 arasında, 112 acil ambulans servisi 74 ihbar aldı. 40'ı güneş çarpması, 34'ü sıcağa bağlı kalp, yüksek tansiyon, kalp sıkışması gibi rahatsızlıklar’’ dedi.

Sıvas'ta gölgede 35 dereceyi bulan sıcak yüzünden dün 10.00-13.00 saatleri arasında mide bulantısı, başağrısı ve ishal şikayeti ile toplam 45 çocuk geldi.

Manisa'nın Saruhanlı İlçesiyle, Karaağaçlı ve Selimşahler beldelerinde, sıcakta serinlemek için çıktıkları evlerinin teras ve balkonlarında oynarken zemine düşerek yaralanan 3 çocuk, hastanede tedavi altına alındı. Hava sıcaklığının 44 dereceye ulaştığı Manisa'da sokaklar boşaldı. Kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle 6 vatandaş hastaneye kaldırıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!