AKP mitinginde tehlikeli protesto

Güncelleme Tarihi:

AKP mitinginde tehlikeli protesto
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2009 16:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin mitingi tehlikeli bir protestoya sahne oldu.

Haberin Devamı

AKP MİTİNGİNDE TEHLİKELİ PROTESTO

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının sonlarına doğru, işsiz olduğunu söyleyen 35- 40 yaşlarındaki Halil İbrahim Akkuzu, miting alanı kenarındaki elektrik direğine çıkarak intihara kalkıştı. Başbakanlık korumaları ve miting güvenliği için bulunan polisler, aşağı atlayacağını söyleyen ve akli dengesinin bozuk olduğu ileri sürülen Akkuzu'yu iknaya çalıştı. İsteklerini içeren bir mektup aşağı atan Akkuzu'nun atlama ihtimaline karşı itfaiye ekiplerinden yardım istenip, direk altına hava yastığı açıldı.

Ardından vincin sepetiyle direkteki Akkuzu'ya ulaşan polis, onu kolundan yakaladı ve aşağı indirdi. Miting alanında bulunanlarca yuhalanan Halil İbrahim Akkuzu'ya kalabalıktan bazı kişiler sopayla saldırdı. Polis linçten kurtardığı Akkuzu'yu alandan götürdü. Başbakan Erdoğan da kürsüden fark ettiği hareketlilik karşısında kalabalığa, “Merak etmeyin bizim görevli arkadaşlarımız böyle şeylere alışık” dedi.

Miting öncesi kendini ‘Ateist şair’ olarak tanıtan Oktay Avcu'nun açtığı, ‘Türkiye'nin ikinci Atatürk'ü Erdoğan. Barış her zaman savaşı yenecek. Silaha gerek yok. Özgürlükler terörü bitirecek. En doğru yoldasın devam et. Ateist şair Oktay Avcu’ yazılı döviz polis tarafından alındı. Avcu, miting alanına girişte bu döviz nedeniyle Başbakanlık korumaları tarafından uyarıldı. Avcu, ısrar edince döviz elinden alındı, ardından miting alanına girişine izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!