11 yılda 30 milyon dolar harcandı

Güncelleme Tarihi:

11 yılda 30 milyon dolar harcandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2010 00:00

Kenya’da 15 Şubat 1999 günü yakalanan Abdullah Öcalan, İmralı Adası’ndaki 11’nci yılını doldurdu. Öcalan için adada yapılanlara bugüne kadar 30 milyon dolar harcandı.

Öcalan’ın İmralı’ya getirilmesinden sonra, İmralı’da binalar, asker ve Adalet Bakanlığı’na bağlı görevlilerin kaldığı yapılar elden geçirildi, yeni güvenlik sistemleri kuruldu. Son olarak da 5 milyon dolarlık harcama ile Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi yaptırıldı. Öcalan’ın deniz yoluyla kaçırılma ve suikast olasılığına karşı İmralı Adası’nda 4 kilometre uzunluğunda tel örgü çekildi ve 200 kamera ile ‘mavi hat’ adıyla güvenlik sistemi oluşturuldu. Öcalan’ın 11 yılını geride bıraktığı İmralı’da görevlilere zorluk çıkarmadığı, istenilenleri yerine getirdiği, infaz koruma memurlarını yanına çağırmak için cezaevinin çelik kapısına bile, kimsenin rahatsız olmaması için yavaş vurduğu, ancak avukatlarıyla her hafta yaptığı görüşmelerde ise çok sert olduğu belirtildi. Öcalan avukatları aracılığıyla yağdırdığı talimatlar ve savurduğu tehditler nedeniyle bugüne kadar 12 kez, her biri 10- 20 gün arasında değişen hücre cezası aldı.
İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile diğer 5 mahkumun günlük yiyecek ödeneği de Adalet Bakanlığı’na bağlı diğer cezaevlerinde kalan mahkumlarınki kadar. Bakanlık İmralı’daki yiyecek ihtiyacını karşılayan askeriyeye terörist başı Abdullah Öcalan ve diğer mahkumlar için 550 gram ekmek ve üç öğün yemek için günde 5.5 lira veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!