11 milyon yeşil kartlı var

Güncelleme Tarihi:

11 milyon yeşil kartlı var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 16:10

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, Türkiye’deki yeşil kartlıların sayısının 11 milyonu bulduğunu, bunun da komşu Yunanistan’ın nüfusuna eşit olduğunu söyledi.

Hakkâri’de 25 Ocak 2005 tarihinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve bazı bölümleri kullanılamaz hale gelen Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak olan, 16 milyon 850 bin YTL’ye mal olacak 150 yatak kapasiteli hastanenin temeli törenle atıldı. Önümüzdeki yılın Eylül ayında bitirilmesi planlanan hastanenin temel atma törenine AKP Hakkâri Milletvekilleri Mustafa Zeydan, Fehmi Öztunç, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan katıldı. Sağlık Bakanlığı olarak kalkınmada öncelikli 23 ili hedeflediklerini belirten Rüstem Zeydan, bunların başında ise Hakkari’nin geldiğini söyledi.

TOKİ’DEN KONUT

Hakkâri’nin sağlık alanında en fazla güçlük çektikleri bölge olduğunu belirten Zeydan, ‘Sıkıntılı’ olarak nitelendirdiği bazı illere sözleşmeli kadro tahsis ettiklerini anlatırken şöyle devam etti: “Yardımcı sağlık personeli konusunda hayli mesafe aldık. Ancak uzman hekim konusunda yeterince arzuladığımız hedefe ulaşamadık. Onun içindir ki Mecburi Hizmet Yasası yürürlüğe girdikten sonra, Doğu bölgesi başta olmak üzere, çok sayıda uzman doktoru görevlendirmeye başladık. Şimdi ben sağlık çalışanlarına sesleniyorum. Çok sayıda uzman hekimi bu bölgede konuşlandırdığınız zaman çok önemli 3 sorunla karşı karşıya kalırsınız. Bunlardan biri buraya gelen hekim arkadaşlarımızın konut problemidir. Biz bakanlık olarak inşallah Toplu Konut İdaresi’nin inşa ettiği konutları sağlık çalışanlarına amade etmeye gayret göstereceğiz.”

VEKİL HEMŞİRE ALINACAK

Fiziki mekan ihtiyacınının yeni yapılacak hastanelerle giderileceğini söyleyen Zeydan, vekil hemşire alınacağını da bildirdi. Zeydan, “Şimdi de 3 ilimizde vekil hemşire alacağız. Bunun kararı TBMM’den çıktı. Bundan sonra buradaki Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olar kızlarımız vekil hemşire olabilecek. Onun da genelgesi çok yakında valiliklere gönderilecektir” dedi.

11 MİLYON YEŞİL KARTLI VAR

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, Türkiye’de yaklaşık 11 milyon yeşil kartlı olduğunu belirterek, bu sayının Yunanistan’ın nüfusuna eşit olduğunu söyledi. 236 bin nüfuslu Hakkari’de 168 bin kişinin yeşil karta sahip olduğunu hatırlatan Zeydan, söyle konuştu: “Yeşil kartlının ülkemize maliye ağır. Yeşil kartlılardan beklentimiz vatandaşın kendi sağlığını korumasıdır. Son üç dört yıldır yeşil kartlının çok sık bir şekilde Ankara’ya geldiklerini görüyoruz. Hekimlerimiz buradan Van ve Ankara’ya yaptıkları sevkleri lütfen durdursunlar. Lütfen becerilerinizi gösteriniz. Her gün beş ambulans Hakkari ve Ankara’ya hareket ediyor. Yapılan sevklerle ilgili her gün Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi yetkileriyle görüşüyorum. Hekimlerimiz buralarda hastalarımızın derdine deva bulsun. Buralarda hastaları tedavi edilsin. Başka ile sevk edilmesin. Bunun maliyeti büyüktür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!