11 general daha tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

11 general daha tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 00:00

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasında tümü general rütbesinde 6’sı muvazzaf 5’i emekli asker 11 kişi daha tutuklandı.

Soruşturma   kapsamında tutuklananların sayısı 51’e yükseldi. Şüpheliler, savcılık ve sorgu hâkimliğinde suçlamaları kabul etmediler. Gözaltına alınan 17 şüpheliden 15’i önceki gün adliyeye sevk edilmişti. Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hâkimliği, emekli Kurmay Albay Erkan Yaykır, emekli Albay Ardan Kıratlı, emekli Astsubay Asım Atak ve emekli Astsubay Abdullah Hoşgür’ün serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkemenin hakkında tutuklama kararı verdiği muvazzaf subaylar Mamak Askeri Cezaevi, emekli askerler ise Sincan Cezaevi’ne konuldu. Tutuklananlar şöyle: “Korgeneral Tevfik Özkılıç, Tümgeneral Berkay Turgut, Tümgeneral Mehmet Faruk
Alpaydın, Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Tuğgeneral Metin Keşap, emekli Korgeneral Mustafa Bıyık, emekli Korgeneral Hakkı Kılınç, emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Tümgeneral Çetin Dizdar, emekli Korgeneral Çetin Saner.” Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sorguları yapılan askerlerden bazılarının savunması şöyle:
Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım: Savcılık aşamasında Batı Çalışma Grubu (BÇG) yapılanmasıyla ilgili olarak tarafıma gösterilen belgeleri ilk defa gördüm. Bir belgede BÇG çalışma alanına girmeye yetkili kişiler arasında ismim geçmektedir, tarafıma böyle bir görev tebliğ edilmediği gibi ben böyle bir yerde de görev yapmadım.
Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç: BÇG’nin yaptığı toplantılara 3-5 kez Jandarma Genel Komutanlığı’nı temsilen katıldım.
Emekli Korgeneral Çetin Saner: Bahsedilen BÇG ile karargâhta 3 yıl beraber çalışmışız fakat ben nerede çalıştıklarını bugün öğrendim. Yaşım ve sağlık durumum gözönünde bulundurularak tutuksuz yargılama talep ediyorum.
Tümgeneral Berkay Turgut: O dönemde çalıştığım birimin isnat edilen suçla bir alakası yoktur. Zaten yoğun bir çalışmam olduğu için ikinci bir görevlendirme de söz konusu değil. BÇG çalışma alanına girmeye yetkili olduğum belgeyi de ilk kez görüyorum.
Turgut’un avukatları Akın Şenol ve Selen Kılıç: Burada bir belge gösteriliyor. En önemli olarak gösterilen bu belgede ‘calibri’ denilen yazı stili kullanılmış olup bu yazı stili Microsoft tarafından 2007 tarihinde ürün olarak piyasaya sunulmuştur. Bu belge yakın bir tarihte oluşturulmuştur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!