104 yaşında emekli olan İbrahim Dede vefat etti

Güncelleme Tarihi:

104 yaşında emekli olan İbrahim Dede vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 16:55

BURSA’da geçen yıl kasım ayında emekli olan 104 yaşındaki İbrahim Eren, geçen hafta İstanbul’da rahatsızlanarak, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Emekli maaşıyla Eyüp Sultan Mezarlığı’nda kabri bulunan eşi Şehriban Eren’in mezarını yaptırmayı planlayan Eren’in 19 Ocak günü vefat ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

SGK Bursa Müdürlüğü’nde geçen yıl Kasım ayında düzenlenen törenle emekli olan 104 yaşındaki İbrahim Eren, Türkiye’nin en yaşlı emeklisi ünvanına sahipti. Emekli olduktan sonra en büyük hedefi, eşinin mezarını yaptırmak olan İbrahim Eren, oğlu Hüsnü Eren’i ziyaret etmek için gittiği İstanbul’da aniden rahatsızlandı. Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan İbrahim dede, burada yaşamını yitirdi. 6 çocuk 50 torun sahibi İbrahim Eren, Fatih Kadınlar Pazarı’ndaki Tezgahcılar Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’nda eşi Şehriban Eren’in mezarının yanına defnedildi.

İbrahim Eren’in emekli maaşını biriktirerek eşinin mezarını yaptırmayı planladığını anlatan oğlu Hüsnü Eren şunları söyledi:

"Babam ilk maaşını almıştı. 2008’de yaşlılık maaşı almaya başlamıştı. SGK emeklisi olunca oradan kendisine 5 bin liralık bir ceza gelmişti, maaşının bir bölümü oraya kesilmişti. Kendisi maaşından biriktireceği parayla annemin mezarını yaptıracaktı. Mezarcıya gitmiş, parası yetmemiş. O kadar ısrarlarımıza rağmen ’Hayır ben kendi paramı biriktirip mezarı yaptıracağım’ dedi. Kısmet olmadı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!