10 yeni SSK hastanesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

10 yeni SSK hastanesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2002 14:55

Toplam 1915 yatak kapasitesine sahip 10 yeni SSK hastanesi İstanbul'da Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın katılımıyla düzenlenen bir törenle uydu iletişim sistemi aracılığıyla aynı anda hizmede açıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, bugünün SSK'nın da kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak, 56 yılın sonunda 10 yeni hastanenin aynı anda açılmasının önemini vurguladı. 

Mesai arkadaşlarının inanılmaz mucizeleri başardığını kaydeden Okuyan, ''Bugün açılışları yapılan 10 yeni hastane ile SSK'ya, ilave 1915 yatak kapasitesi kazandırıldı. Bu, yaklaşık yüzde 6'nın üzerinde ilave yatak kapasitesi demektir'' şeklinde konuştu. 

Hastanelerin, teçhizat ve donanımlarıyla birlikte toplam 64 trilyon liraya mal olduğunu anlatan Bakan Okuyan, göreve başladıkları günden bu yana, bu hastanelerle birlikte toplam 4 bin 760 yeni yatağı SSK hastanelerine kazandırdıklarını söyledi.  

Yılbaşına kadar 1580 yatak kapasitesini daha devreye sokacaklarınıkaydeden Okuyan, ''3.5 yıllık süre içinde 6 bin yeni yatağı SSK sağlıkhizmetlerine ilave etmiş olacağız'' dedi. 

SSK'nın, 36 milyon insana günün 24 saati hizmet verdiğine işaret eden Okuyan, ''SSK'nın problemlerini çözmek demek, halkımızın yüzde 55'ten fazlasının sağlık ve sosyal güvenlik sorununu çözmek demektir. SSK demek, halkımızın tam yarısından fazlası demektir'' şeklinde konuştu. 

Bütün imkansızlıklara, engellemelere rağmen vatandaşlara daha iyi hizmet verme gayreti içinde bulunduğunu anlatan Okuyan, bugün 3.6 milyon emekli, 6.2 milyon da çalışanları bulunduğunu söyledi. 

Tüm bu hizmetleri 55 bin sağlık çalışanıyla vermeye çalıştıklarını ve bunun da mütevazı bir rakam olduğunu belirten Okuyan, geçen yıl SSK'nın sağlık hizmetleriyle ilgili olarak, 1 milyon 400 bin kişinin ameliyat edildiğini, ilaca da yaklaşık 1 katrilyon lira para ödendiğini söyledi. 

Konuşmasında poliklinikler önünde yaşanan kuyruklara da dikkati çeken Okuyan, kuyrukların yüzde 60 düzeyinde ortadan kalktığını, bu yılın sonu itibariyle de Türkiye'nin her tarafında bunları tamamen ortadan kaldıracaklarını ifade etti. 

SSK'DAKİ TOPLAM KALİTE ÇALIŞMALARI

SSK'daki toplam kalite çalışmaları hakkında da bilgi veren Okuyan,138 SSK hastanesinden 28'inin ''TSE ISO Kalite Belgesi'' aldığını bildirdi. 

Türkiye'de toplam 1212 hastaneden sadece 57'sinin bu belgeye sahip olduğunu belirten Okuyan, bu konuda birinci olduklarını belirtti. 

Okuyan, 25 sigorta müdürlüğünün de bu belgeyi aldığını, yılbaşına kadar en az 40 hastanenin kalite belgesine sahip olmasının hedeflendiğini ifade etti. 

Yaptıkları çalışmalarla sigorta konusunda da inanılmaz değişimler olduğunu kaydeden Okuyan, buna örnek olarak da emekli maaşlarının dahakısa sürede bağlanması ve genel başvurulara cevap verme süresinin azalmasını gösterdi. 

SSK'nın hazineden aldığı payın da gittikçe azaldığını ve çok ciddiyeni bir yapılanma süreci içinde bulunduklarını belirten Okuyan, web sitesi ve ''SSK Alo Hattı''nı devreye soktuklarını anımsattı.

SSK ve Bağ-Kur olarak emeklilere bankalardan yapılan ödeme gün sürelerini yaklaşık 2 katından fazlasına çıkardıklarını ve bunun 10 günlük süreye yayılacağını kaydeden Okuyan, bunun 1-1.5 ay sonra devreye sokulacağını söyledi. 

Eczaneler önündeki kuyruklarla ilgili çalışmaların da sürdüğünü vebunların da yılbaşı itibariyle sona ermesinin hedeflendiğini kaydeden Okuyan, ameliyat için verilen azami sürenin de 3 ayaltına indiğini söyledi. Okuyan, ''Örneğin Zonguldak'ta 2 yıl sonrası için verilen ameliyat tarihleri günlük hale geldi'' dedi. 

Sigorta primlerinin ödenmesinde kuyruklar yaşanmaması için 22 bankayla anlaştıklarını anlatan Okuyan, ''1 Ocak'ta Türkiye'de uzman hekim ve ameliyat randevu süresi AB ülkeleri ortalamasının altına inecektir'' dedi. 

SSK Başkanı İsmail Şeref Sümer de törende yaptığı konuşmada,  SSK'da mevcut tüm aksaklıkların tespit edildiğini ve bunların giderilmesi için çalışmalarını sürdürüldüğünü söyledi. 

AÇILIŞI, SENDİKACILARLA BİRLİKTE YAPTILAR

Törene, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ahad Andican, milletvekilleri Cavit Kavak, Aydın Ayaydın ile Ahmet Özal, HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 

Hastanelerin açılışları nedeniyle diğer merkezlerde düzenlenen törenler ve bu törenlere katılan Devlet Bakanları Yılmaz Karakoyunlu ile Edip Safter Gaydalı'nın da aralarında bulunduğu bakanların konuşmaları da, aralıklı olarak salonda kurulan ekrandan davetlilere izlettirildi. 

Törenlerin ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yaşar Okuyan, HAK-İŞ GenelBaşkanı Salim Uslu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak'la beraber sembolik kurdeleyi keserek hastanelerin açılışını yaptılar. 

HİZMETE GİREN HASTANELER

Hizmet giren 10 yeni hastaneye, 3 yıldan fazla Çalışma Bakanlığı görevi yapan, Türk-İş ve TİSK'te de yine 3 yıldan fazla konfederasyon başkanı olarak çalışanların isimleri verildi. 

Törenle hizmete açılan 10 yeni SSK hastanesinin adları ve yatak kapasiteleri şöyle: 

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi (600 yataklı), Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi (500 yataklı), Yalova Yaşar Okuyan Bölge Hastanesi (300 yataklı), Bartın İbrahim Denizcier Hastanesi (140 yataklı), Akhisar Ali Naili Erdem Hastanesi (100 yataklı), Polatlı Hayrettin Erkmen Hastanesi (75 yataklı), Aksaray Şahap Karatopçu Hastanesi (50 yataklı), Ödemiş Halil Kaya Hastanesi (50 yataklı), Ordu Nuri Beşer Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi (50 yataklı), Iğdır N. Sadık Şide Hastanesi (50 yataklı).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!