10 milyon YTL’lik ‘medikal vurgunu’nda 5 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

10 milyon YTL’lik ‘medikal vurgunu’nda 5 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 11:46

CUMHURİYET Başsavcılığı’na gelen bir ihbar üzerine, Emniyet Müdürlüğü'nün, kentteki medikal şirketlerine yönelik düzenlediği ‘Protez-1’ operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı.

‘İhaleye fesat karıştırmak, usulsüzlük, devlet kurumlarını sahte evrak düzenleyerek dolandırmak’ iddialarıyla mahkeme çıkarılan medikalcilerden 5'i tutuklandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde bazı il ve ilçelerdeki 14 hastanede yapılan ihaleler sonrasında, kalitesiz ve ucuz mal vererek çıkar sağladıkları iddia edilen Ar- Med, Or- Med, Mega, Erdoğdu, Er- Med ve Ertam şirketleri hakkında yapılan ihbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı operasyon için düğmeye bastı.

Operasyon sonucu bazı medikal firması sahipleri ile çalışanları, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından önceki gün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, içerisinde belge, evrak ve reçete bulunan 4 koliyle birlikte medikalciler Yusuf Mat Hüdayi Kaya, Yunus Bayrakçeken, Tamer Bayrakçeken, Cumhur Balcı, Serhan Seyhan, Abdülkadir Kırmacı, Serkan Duman, Olcay Mat, Hatice Babacan, Murat Karti, Halil Uygun, Salih Oğuz, Murat Saatçioğlu, İsmail Karta, Aydın Dumlu ve Selahattin Ardahanlı adliyeye gönderildi.

‘İhaleye fesat karıştırmak’, ‘usulsüzlük’, ‘devlet kurumlarını sahte evrak düzenleyerek dolandırmak’ suçlarından Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılan 17 medikalciden Yusuf Mat (37), Olcuy Mat (34), Selahattin Ardahanlı (53) Albulkadir Kırmacı (51) ve Hüdayi Kaya (29) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 12 medakilci ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Vurgunun boyutunun 10 milyon YTL'yi bulduğu öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!