10 Kasım'da çirkin nefret dili

Güncelleme Tarihi:

10 Kasımda çirkin nefret dili
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 14:22

Bir televizyon kanalı ile bir genel yayın yönetmeni, Atatürk’ü hedef alan “Zulüm 1938’de son buldu” mesajları nedeniyle sosyal medyada lanetlendi. Yönetmen, H. Yahya Şekerci, o tweeti kendisinin atmadığını, hesabının hacklendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Parçalanan bir imparatorluktan modern bir devlet çıkaran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77'nci ölüm yıldönümü bir kez daha toplumun geniş bir bölümünü yas ve özlemde birleştirdi.

Ancak sayıları az da olsa bugün provokatif mesajlar da gönderildi. Bunlardan en çok tepki çeken, Akit TV'de yayınlanan 10 Kasım haberi oldu.

Akit TV’de Atatürk için “Resmiyette öyle kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı” tanımı yapılarak, Atatürk ve devrimlerinden alaycı bir üslupla bahsedildi. Ekranda “Zulüm 1938’de son buldu” yazısıyla sunulan videonun sonunda ise Atatürk'e ithafen "Rahmetle anamıyoruz seni Paşam" ifadeleri kullanıldı.



Birçok sosyal medya kullanıcısı, asıl zalimliğin, ülkenin kurucusunun ölüm yıldönümünde onun anısına bu saygısızlığı yapmak olduğunu belirttiler.

Yüzlerce kişi sosyal medyada #AkiteLanet etiketi ile kanala tepki gösterdi. Bu etikete son bir saatte 5 binden fazla tweet geldi.

10 Kasımda çirkin nefret dili

SAVCILIĞA BİLDİRDİ

Geçtiğimiz günlerde Millet Gazetesi’ne kayyumun atadığı yayın yönetmeni H. Yahya Şekerci’nin ismine açılan Twitter hesabından atılan benzer bir mesaj da tepki çekti: “Zulüm, bundan tam 77 yıl önce son buldu!”. Ancak bu hesabıh bir süre önce hacklendiği ifade edildi. Şekerci, konu ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda, söz konusu hesabın ele geçirildiğini, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

“TWEETLER BANA AİT DEĞİL”

Hürriyet’e özel açıklama yapan Hüseyin Yahya Şekerci, Twitter hesabının ele geçirildiğini ve mesajı kendisinin atmadığını anlattı. Hüseyin Yahya Şekerci şunları söyledi:

Haberin Devamı

HESABIM HACK’Lİ

“Hesabım ele geçirilmiş vaziyette. Yasal süreç zaten başladı. Savcılık TİB’e bildirecek. TİB’den biz geri almaya çalışacağız… Bu anlamda benim sosyal medya hesaplarım, mail hesaplarım bunların eline geçmiş vaziyette. Bununla alakalı avukatım zaten yasal süreci başlattı. Zannediyorum bu hafta içerisinde savcı beyle görüşeceğiz. Savcı beyle görüştükten sonra da orada bir açıklama yapacağım kamuoyuna.”

BU ÇETE BİZE OPERASYON YAPMAYA DEVAM EDİYOR

“Burada bu çete, bu örgüt bize operasyon yapmaya devam ediyor. Hem şahsi haklarıma, hem de başında bulunduğum kuruma ilişkin sürekli olarak tezvirat yayıyor. Burada hedef gösterilmeye çalışılıyoruz ilk günden beri. İlk geldiğimiz günden beri bizim üzerimizden şov yapmaya çalışıyorlar.”

Haberin Devamı

SON TWEETLER BANA AİT DEĞİL

“Benim en son attığım tweet 29 Ekim itibariyle attığım tweet’tir. “Siyaseti edeple yapın efendiler, bugünkü köşe yazım ektedir” diye. Bundan sonra 13 tane tweet atılmış. Sonra tekrar ele geçirdik. 10 maddelik bir tweet dizisi attım. Sonra tekrar ele geçirdiler. Bu 3-4 defa gerçekleşen bir hadise. Sonra bunlar devam ediyor. Son tweetlerin hiç biri bana ait değil. Başka bir algı operasyonu da şu: “Twitter hesabımı geri aldım” diye bir tweet daha atılmış. 29 Ekim’de attığım ve 10 maddelik tweet bana ait. Bunun haricindekilerin hiç biri bana ait değil. “ Eyüp SERBEST/İSTANBUL

RTÜK'ÜN İNTERNET SİTESİ ÇÖKTÜ TELEFONLARI KİTLENDİ

10 Kasımda çirkin nefret dili



AKİT TV'nin yayını üzerine Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun internet sitesi ve telefonları kilitlendi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AKİT TV’nin Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yayının titizlikle takip edildiğini bildirdi. RTÜK bir Twitter kullanıcısının “Arkadaşlar RTÜK şikayet hattını boş geçmeyelim. RTÜK uyuma” tweetine resmi hesabından cevap vererek yayınların uzmanlar tarafından titizlikle takip edildiğini ve ihlallerle ilgili raporların üst kurula sunulduğunu bildirdi. 

RTÜK ÜYESİ DEMİRKAN'DAN TWEET

Olayla ilgili Hürriyet.com.tr'nin ulaştığı CHP'li RTÜK üyesi Süleyman Demirkan 'Rapor hazırlarıyor. Yarınki toplantıya yetiştirilmesini umuyoruz. Ona göre kararımızı vereceğiz' dedi.

Demirkan konuyla ilgili Twitter üzerinden bir de tweet attı. İşte o tweet:

Haberin Devamı



İşte AKİT TV'nin o yayınına sosyal medyadan gelen bazı tepkiler:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!