1 yılda 750 çocuk

Güncelleme Tarihi:

1 yılda 750 çocuk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 02:19

Terör örgütü PKK’yla ilgili İstihbarat Raporu’na göre son bir yılda 18 yaş altı 750 çocuk kamplarda eğitime alındı. Çocuklar için PKK’nın gençlik yapılanması Devrimci Yurtsever Lise Gençliği, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), örgütün şehir yapılanması KCK, örgüt ve Öcalan’ın kurdurduğu EDEV kullanıldı.

Haberin Devamı

EMNİYET Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nca hazırlanan raporda, son 1 yılda 18 yaş altında 750 çocuğun PKK kamplarına katıldığına dikkat çekildi. Lice ile başlayıp Şırnak, Van ve Bingöl kırsalında devam eden terör örgütü PKK eylemlerine ilişkin Emniyet istihbarat birimlerince rapor hazırlandı. Raporda, PKK’nın gençlik yapılanması olan Devrimci Yurtsever Lise Gençliği, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), örgütün şehir yapılanması KCK, örgüt ve Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kurulan Eğitim Destek Evleri’nin (EDEV) kullanılarak çocuk ve gençlerin dağa çıkartılması sürecinin hızlandırıldığı belirtildi. Emniyet İstihbarat Dairesi’nce hazırlanarak üst makamlara sunulan raporda şöyle denildi:
“Örgütün şehir yapılanmasını kullanarak okullarda ve mahallelerde ikna çalışmalarını yürüten elemanlar kullanmaya başlayarak, örgüte eleman kazandırma programlarına ağırlık verdiği, bahar şenlikleri, şiir, konser, tiyatro oyunları gibi etkinlikler düzenlenerek gençlerin ve öğrencilerin bu etkinliklere katılımlarının sağlandığı, propaganda ve ikna çalışmalar yürütülerek gençlerin ve çocukların ailelerinden uzaklaştırıldığı, şehirlerdeki eylemlere katılımları sağlandığı anlaşılmaktadır. Hiyerarşik bir yapı içerisinde çalışan örgütün şehir yapılanması, dağa çıkartacağı çocuğun önce ailesini araştırıp hedef çocuğu belirlemekte, ardından ikna timleri devreye girerek, çocuk kandırılarak ulaştırma ekibine teslim edilmekte, farklı araç ve vasıtalar kullanılarak bu çocuklar hücre olarak kullanıldığı değerlendirilen evlere götürülüp, dağda da bulunmuş militanlar tarafından propaganda eğitimine alındıkları değerlendirilmektedir. Başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin’den de dağa çıkartılan çocuklar olduğu kayıtlardan anlaşılmaktadır.” Rapora göre, PKK kamplarında halen yüzlerce 18 yaş altında çocuğa teorik eğitimin yanı sıra silahlı eğitim de veriliyor.

2 gün açlık grevi

Haberin Devamı

ÇOCUKLARININ PKK tarafından kaçırıldığını belirterek 22 gündür Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, Lice’de 2 kişinin öldürülmesi nedeniyle bir gün ara verdikleri eylemlerine dün devam etti. 2 günlük açlık grevine başlayan 30 kadın, 10 erkekten oluşan aileler, sonuç almamaları halinde ölüm orucuna başlayacaklarını söyledi. Aileleri temsilen açıklama yapan Erhan Eren “Haykırışlarımızın muhataplarca dikkate alınmadığını düşündüğümüz için evlatlarımıza tekrar kavuşma ihtimaliyle başlattığımız bu eylemleri, farklı bir boyuta taşıyarak 2 günlük sembolik bir açlık grevine başlıyoruz” diye konuştu. Aileler daha sonra yürüyerek Dağkapı Meydanı’na geldi ve buradaki Atatürk Anıtı’nın arkasına çadır kurdu. Mehmet TÜRK / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!