1 trilyonluk yat

Güncelleme Tarihi:

1 trilyonluk yat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00



Ayda KAYAR
Haberin Devamı

Fiyatları 450 dolarla (yaklaşık 310.5 milyon TL) 1.5 milyon dolar (yaklaşık 1 trilyon TL) arasında değişen çeşitli sınıf teknelerin bulunduğu Boat Show, 28 Ocak akşamına kadar saat 11.00-20.00 arasında 6 milyon lira giriş ücretiyle gezilebilecek. Boat Show'da Türkiye'nin en iyi doğa ve coğrafya dergisi Atlas, bugünden itibaren her gün 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 saatlerinde dia gösterisi yapacak. Fuarda WET Dalış Merkezi de sualtı fotoğrafları dia gösterisi sunacak. Geçtiğimiz yıl 45 bin kişinin gezdiği fuarı, bu yıl 60 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

TASARIM HARİKASI

Ana sponsorluğunu Osmanlı Bankası, resmi sponsorluğunu Saab firmasının üstlendiği fuarın en pahalı teknesi, ünlü İngiliz markası Fairline'ın 19.63 metrelik teknesi ‘‘Squadron 62’’ oldu. Denizde, güvenlik ve konforu tercih edenlerin, 1.5 milyon dolara (yaklaşık 1 trilyon TL) sahip olabilecekleri 28 ton ağırlığındaki motoryat, 800 hp'lik 2 motorla 30 deniz mili (knots) sürat yapıyor. 1050 Hp'lik motorla ise 34 knots sürat yapabiliyor. Squadron 62'ler benzerlerinde olduğu gibi radar, GPS gibi güvenlik sistemlerine ve misafirlerini en konforlu şekilde ağırlayabilecek iç dizayna sahip. Motoryatta salon-yemek odası, mutfak ve kiler ile biri master kabini olmak üzere 3 banyolu kabin yer alıyor. Eğer istenirse, kıç bölüme içinde tuvalet ve lavabo olan mürettebat kabini ilave edilebiliyor. Bernard Olesinski öncülüğünde Fairline dizayn ekibi tarafından biçimlendirilen Squadron 62'lerde, çok yönlü malzemelerle birlikte kullanılan ‘‘gelcoat’’ ve ‘‘fiberglas’’ tamamen el ile uygulanıyor.

YUVARLAK HATLAR

Fairline'ın Squadron serisinin mutfağı çift lavabo, 4 gözlü halojen ocak, mikrodalga fırın, havalandırma fanı, buzdolabı, bulaşık makinesi, tam boy kiler, porselen yemek takımları, buz makinesi, çatal-bıçak setiyle göz kamaştırıyor. Aynı sınıfındaki benzerleri gibi bu yatta da televizyon, video, radyo-CD çalar, bar unutulmamış. 6 kişilik yemek masasının bulunduğu motoryatta kurutmalı çamaşır makinesi de var. Squadro 62 sahipleri, teknelerine kristal içki bardakları, Novasuede yatak başı, yatak örtüsü, makyaj masası, komple banyo aksesuarları ile birlikte sahip oluyorlar.

Fuardaki teknelerin dekorasyonu, ev dekorasyonunu aratmayacak konfor ve çeşitlilikte. Yapımcılar, en çok dekorasyonla oynamayı tercih ediyorlar. Birkaç yıl önce başlayan ‘‘yuvarlak hatlar’’ modası, 2000 ve 2001 modellerinde küçük değişikliklerle sürüyor.

PARASI OLMAYAN DA GEZEBİLİR

Fuardaki en ucuz tekneler, 450 dolara satılan fiberglas tekneler. Mültimilyarder ve çok parası olmayanlar için de fuarda alternatifler var. Örneğin sandal benzeri ‘‘dingi’’lerle, 875 dolar (yaklaşık 586 milyon lira) ile 7 bin dolar (yaklaşık 4.7 milyar lira) arasında değişen fiyatlar ödeyip günlük deniz zevkini tatmin etmek mümkün. Denizciler, denize gönül vermenin ille de yüzbinlerce dolarlık teknelere sahip olmayı gerektirmediğini söylüyorlar. deniz kurtlarına göre ‘‘Denizin keyfini çıkarmanın birçok yolu var. Az parayla özellikle spor amaçlı küçük tekneleri satın abalilir ve denizde yaşamın keyfini çıkarabilirsiniz. İlle de son teknolojiye ve ev rahatlığında teknelere gerek yok’’ diye konuşuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!