1. sınıflar ve anaokulları ne zaman açılacak? İşte belirlenen tarihler

Güncelleme Tarihi:

1. sınıflar ve anaokulları ne zaman açılacak İşte belirlenen tarihler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 17:03

1. sınıflar ve anaokullarının okula başlayacağı tarih velilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. MEB, 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait takvimi açıklayarak okula uyum haftası tarihlerini duyurdu. Her sene olduğu gibi bu yıl da 1. sınıflar ile okul öncesi öğrencileri erken ders başı yapacaklar. Peki, 1. sınıflar ve anaokulları ne zaman açılacak, okula uyum haftası ne zaman? İşte, 2021-2022 okula uyum haftası tarihleri hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

2021-2022 okula uyum haftası tarihleri yeni eğitim öğretim dönemine kısa bir süre kala gündem oldu. Bu yıl da geçtiğimiz yıllar da olduğu gibi uyum haftası kapsamında anaokulları yeni eğitim döneminden 1 hafta önce okula başlayacak. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum haftası 1 Eylül-3 Eylül tarihlerini kapsayacak.

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ AÇIKLANDI 

Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

EB OKULA UYUM EĞİTİMLERİNİN ÇERÇEVESİNİ BELİRLEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm illere gönderilen yazıda, öğretmenlerin mesleki çalışmalarının 31 Ağustos Salı günü başlayacağı ve eğitim öğretim yılı hazırlıkları ile uyum eğitimine yönelik planlamalar sebebiyle okula uyum eğitimlerinin 1-3 Eylül'de yapılacağı hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Yazıda, öğrencilerin okula uyumlarının etkin bir şekilde sağlanması için uyum eğitimi uygulamalarının belirlenen esaslar çerçevesinde yürütülmesinin önem arz ettiği vurgulandı.

Buna göre, genelge doğrultusunda eğitim ve öğretim yılının başladığı 6 Eylül itibarıyla ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5'inci sınıf öğrencilerinin eğitim ortamına uyumlarının sağlanması için gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecek.

Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.

Öğrencilere ve velilere salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacak.

Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacak.

Haberin Devamı

Taşımalı eğitim öğrencileri de yerel imkanlar ölçüsünde uyum eğitiminden yararlandırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!