1 milyon Euro’luk otomobil kiralık

Güncelleme Tarihi:

1 milyon Euro’luk otomobil kiralık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 00:00

Çırağan Palace Kempinski Oteli Türkiye’de sadece iki adet bulunan ve fiyatı 1 milyon Euro olan Mercedes Maybach’ı müşterilerine kiralamaya başladı. Bu otomobilde bir gün geçirmenin bedeli 5 bin Euro.

Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Türkiye’deki satış fiyatı 1 milyon Euro olan Mercedes Maybach 62 model otomobili şehir turları ve transfer hizmetleri için kullanmaya başlandı. Bu otomobille havalimanı otel arasında tek bir gidiş 400 Euro. Otomobilin günlük kirası ise 5 bin Euro. Bu fiyatlara KDV de dahil.

Çırağan yetkilileri otomobilin havalimanı-otel transferleri dışında düğün, doğum günü gibi özel günler içinde kiralanabileceğini belirtiyor. Otomobilin özel şöförü Metin Korkmaz, Türkiye’nin kiralanabilen tek Maybach’in 12 silindirli 500 beygir gücünde olduğunu, 100 kilometrede 25 litre benzin yaktığını söylüyor.

İçinde özel buzdolabı ve şampanya dahil her türlü içeceğin bulunduğu otomobil Çırağan Palace Kempinski’nin kapısında 24 saat bekliyor. Yılda sadece 150 adet üretilen Maybach 62’nin koltukları ve kapı içleri deri. Derilerin dikişlerinden montajına kadar her şey el yapımı. Kendi sınıfındaki diğer arabalara göre üst düzey bir teknolojisi olan Maybach 62 özel ses sistemi, elektrikli perdeler ve ortam ışıklandırması gibi unsurları teknolojiyle birleştiriyor. Maybach’ın 578 ve 62 diye iki ayrı çeşidi var. Çırağan Palace Kempinski’ninki daha uzun ve lüks olan 62 model.

UÇAN DOKTORLAR GELİYOR

Maybach’ın "Flying Doctors" (Uçan Doktorlar) adında dünya çapında bir servis ağı da var. Bu ağ yılın 365 günü hizmet veriyor. Dünyanın neresinde olursanız olun otomobilinizle ilgili bir ihtiyacı olduğunda Maybach’ların üretildiği, Stuttgart’daki "Center of Excellence" isimli merkezi arıyorsunuz. Yaklaşık bir saat sonra "uçan doktorlar" adı verilen bakım ekibi özel uçaklarıyla size ulaşmak için yola çıkıyor.

Maybach 62’nin transfer ve kullanım fiyatları:

Havaalanı tek yön transfer: 400 Euro artı KDV

4 saatlik şoförlü kullanım: 1200 Euro artı KDV

8 saatlik şoförlü kullanım: 2400 Euro artı KDV

24 saatlik şoförlü kullanım:5000 Euro artı KDV
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!