1 milyar kiÅŸi bugün kadına ÅŸiddete karşı dans ediyor

Güncelleme Tarihi:

1 milyar kişi bugün kadına şiddete karşı dans ediyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 14, 2013 12:57

Dünya üzerinde 1 milyar kişi, kadına yönelik şiddete karşı, bugün ayaklanıyor... Türkiye'de de birçok ilde gösteriler yapılıyor. Meclis'te Respect şarkısı eşliğinde halay çekilirken, İstanbul'da Beşiktaş'ta başlayan etkinlik Haydarpaşa Garı'nda devam ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye'den de sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilecek organizasyonda, tacize, tecavüze, şiddete, enseste ve ölüme "Yeter" diyenler bir araya geliyor ve tepkilerini dans ederek gösteriyor.

MECLÄ°S'TE DANS ETTÄ°LER / FOTO GALERÄ°

DÜNYADAN '1 MİLYAR AYAKLANIYOR' GÖRÜNTÜLERİ

Türkiye'de en renkli görüntüler Ankara'dan geliyor. CHP ve AK Partili kadın milletvekilleri Meclis basın koridorunda dans ederken, Ankara'da etkinliği izleyen Hürriyet Dünyası'ndan Zeynep Gürcanlı etkinliği şu sözlerle anlattı:

"Kadına karşı şiddet dünya çapındaki kampanya çerçevesinde TBMM'de de gündeme geldi. Parlamento Muhabirleri Derneği'nin öncülüğünde TBMM basın koridorunda gerçekleştirilen 'Kadına Şiddete Karşı Dans' eylemine kadın vekiller ve kadın gazeteciler katıldılar. Kadınlar Meclis'te şiddete karşı Aretha Franklin 'Respect' şarkısı eşliğinde dans ettiler. AK Parti Grup Başkan vekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Melda Onur, Aylin Nazlıaka (CHP), Veli Ağbaba, Özgür Özen, Emre Köprülü de destek için geldi. Meclis'te de Respect şarkısı eşliğinde halay çekildi."

Haberin Devamı
CHP VE AKP'LÄ° VEKÄ°LLER BÄ°RLÄ°KTE DANS ETTÄ°

HAYDARPAÅžA'DA COÅžKULU KALABALIK

İstanbul'da KA-DER Kadıköy Şubesi'nin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, Haydarpaşa Garı başta olmak üzere birçok noktada binlerce kişi, dünya kadınlarıyla aynı günde dans ederek tepkisini ortaya koyuyor.

1 milyar kişi bugün kadına şiddete karşı dans ediyor
Haydarpaşa'da dans başlıyor...

HAYDARPAŞA GARI'NDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Beşiktaş'ta başlayan etkinlikler, Haydarpaşa Garı'nda devam ediyor. Buradaki gösterileri Hürriyet Dünyası adına takip eden Emel Armutçu Haydarpaşa'daki coşkuyu aktardı:

"Haydarpaşa Haydarpaşa olalı böylesini görmemiştir. Kadınlar ayakta... Kırmızı gurubu sahneye çıktı. Aileiçişiddet Kampanyası için yaptıkları 'Araf' parçasını söyledi."

KAMPANYAYA DESTEK İÇİN FACEBOOK'TA İLK SANAL SERGİ

Harekete destek veren İstanbul Platformu da Kadıköy Meydanı'nda ve Caferağa Spor Salonu'nda aktivite düzenleyecek. Ayrıca, Beşiktaş, Sarıyer, Tarlabaşı'nda yapılacak aktiviteler yapılacak.

Haberin Devamı

14 Şubat günü çeşitli bölgelerde gerçekleştirilecek etkinlikler şöyle:

Ankara: KuÄŸulu Park, 10.00. Kızılay Karanfil Sokak, 12.00Â

İstanbul: Etkinlik, Beşiktaş’ta başlayıp Kadıköy Meydanı, Haydarpaşa İskelesi ve Caferağa Spor Salonu’nda son bulacak.

Beşiktaş Barbaros Meydanı 13.00
Haydarpaşa Garı 14.00
Kadıköy İskelesi 19.00
CaferaÄŸa Spor Salonu 20.30

İzmir: Konak Meydanı'nda kadınlar saat 12.00'de toplanacak, dans gösterisi 13.00'de başlayacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki dans gösterisi ise 14.30'da başlayacak. Aliağa'da ise gösteri Demokrasi meydanında 12.00.14.00 arasında gerçekleşecek. İsteyen tüm kadınlar pembe kıyafet veya aksesuarla meydandaki danslı gösteriye katılabilecek.

Haberin Devamı

Eskişehir: Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, 14.00

Bodrum: Bodrum Belediye Meydanı, 12.00

 

 

 

1 MİLYAR KİŞİ BUGÜN KADINA ŞİDDETE KARŞI DANS EDİYOR
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!