1 canın bedeli 6 bin 640 YTL

Güncelleme Tarihi:

1 canın bedeli 6 bin 640 YTL
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 16:19

TRABZON'da, yaya geçidinden yolun karşısına geçerlerken çarptığı 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan ambulans şoförü 32 yaşındaki Özcan Şişman, tutuksuz yargılandığı davada 2 yıl 8 ay hapis ve 343 YTL para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme cezayı daha sonra, 6 bin 640 YTL para cezasına çevirdi.

Kaza, 22 Aralık 2003 günü Çömlekçi Mahallesi'nde meydana geldi. Özcan Şişman'ın bakımı için servise götürdüğü Maçka Sağlık Ocağı'na ait 61 RA 392 plakalı ambulans, yaya geçidinden yolun karşısına geçen Hava Koç (45), Bedriye Öztürk (18) ve Mustafa Öztürk'e (21) çarptı. Havva Koç hayatını kaybederken, Bedriye ve Mustafa Öztürk yaralandı. Kazanın ardından gözaltına alınan şoför Şişman, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Şişman, yaklaşık 1 ay tutuklu kaldıktan sonra da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Kazayla ilgili davanın karar duruşması Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı. Yaya geçidine yaklaştığında hızını azaltmaması ve bu nedenle dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Özcan Şişman, duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Özcan Şişman'ı, ‘taksirle 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olmak’ suçundan 2 yıl 8 ay hapis ve 343 YTL para cezasına çarptırdı. Mahkeme, cezayı daha sonra, 6 bin 640 YTL para cezasına çevirdi, E sınıfı sürücü ehliyetinin de 1 yıl süre ile geri alınmasına karar verdi. Kazada ölen Havva Koç'un yakınları karara isyan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!