1.6 fiyatına 1.8 motorla gelecek C Serisi 7 bin 500 adedi geçecek

Güncelleme Tarihi:

1.6 fiyatına 1.8 motorla gelecek C Serisi 7 bin 500 adedi geçecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 01:55

Türkiye’ye özel olarak geliştirilen 1.6 litrelik motoru ile 2010 yılında 7 bin 360 adet satarak orta üst lüks modeller arasında en çok tercih edilen araç olan Mercedes C Serisi, Nisan ayında yenilenen yüzü ile 1.6 fiyatına, 1.8 litre hacmindeki motorla satışa sunulacak. Mercedes böylece, geçtiğimiz yıl Türkiye’de gerçekleştirdiği 7 bin 360 adetlik C Serisi satışını bu yıl 7 bin 500’ün üzerine çıkaracak.

Haberin Devamı

ALMAN lüks otomobil üreticisi Mercedes’in Türkiye’deki satışlarının yüzde 60’ını oluşturan modeli C Serisi, geçirdiği kapsamlı makyaj operasyonunun ardından Nisan ayında Türkiye’ye geliyor. 43 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla Nisan ayında Türkiye’ye gelecek olan C Serisi, 1.6 fiyatına 1.8 litrelik motorla alınabilecek. Türkiye’ye özel geliştirilen ve Brezilya ile Rusya gibi hedef pazarlarda da en çok talep gören 1.6 litrelik motorun da makyajla birlikte yenilenecek olması nedeniyle, ilk etapta 1.8 litrelik versiyon satışa sunulacak. Ancak Temmuz sonunda motor seçenekleri arasına eklenecek olan yeni 1.6 litrelik motor geldiğinde, 1.8 litrelik versiyonun fiyatı yükselecek. Müşteri kaybının önüne geçmek için böyle bir yol izleyen Mercedes, geçtiğimiz yılki 7 bin 360 adetlik C Serisi satışını bu yıl 7 bin 500’ün üzerine çıkartacak.
3 binden fazla parça yenilendi
2007 yılında satışa sunulan ve bugüne kadar bir milyon adetten fazla satış gerçekleştiren son nesil C Serisi’nin makyajla birlikte 3 binden fazla parçası değiştirildi. Tamamen yenilenen motorlar yüzde 31 oranında yakıt tasarrufu sağlarken, aracın dış görünümünde daha dinamik hatlar ve karakteristik çizgilere yer verilmiş. Ön ve arka aydınlatma grubu, motor kaputu, tamponları ve iç mekanı yeniden tasarlanırken; far bölümü ve radyatör ızgarasındaki hatlar, ön kısmın ‘V’ biçimindeki görünümünü bir önceki modele göre daha fazla vurguluyor. Gösterge panelinde tüm versiyonlarda sunulan yüksek çözünürlüklü renkli ekran ve artırılan malzeme kalitesi, aracın bir üst sınfıta yer alan ağabeyi E Serisi’ne yaklaşmasını sağlıyor. Yeni C Serisi, Elegance ve Avantgarde seçenekleri ile satışa sunuluyor.
İki benzinli motor
İlk etapta Türkiye’de satışa sunulacak olan 1.8 litre hacmindeki turbo benzinli motor 156 beygir güç üretirken maksimum torku ise 250 Nm. Saatte 225 kilometre maksimum hıza erişebilen aracın 0-100 km/s hızlanması ise 9 saniyede gerçekleşiyor. Aracın 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 6.7 litre. 1.8 ve 1.6 litrelik versiyonların dışındaki motorlar ise sipariş üzerine ithal edilecek. Öte yandan şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, konsantrasyon kaybı uyarıcısı, ön araçla mesafeyi sürekli koruyan hatta trafik sıkıştığında otomatik olarak dur-kalk yapılmasına yardımcı olan Distronic Plus sistemi aracın dikkat çeken özelliklerini oluşturuyor.
 
C Serisi Coupe’nin fiyatı 60 bin Euro

Haberin Devamı

ALMAN üreticinin bu yıl içinde yollara çıkaracağı bir diğer model ise C Serisi Coupe olacak. Ağustos ayından itibaren Türkiye’de 60 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Uygun fiyatı nedeniyle satışlarda ağabeyi E Coupe’yi geride bırakacak olan araç, 1.8 litre 156 beygirlik turbo motor ile piyasaya çıkacak.

Haberin Devamı

Sihirli tavanlı SLK Mayıs’ta Türkiye’de

MERCEDES’in roadster modeli SLK da baştan aşağı yenilenerek, üçüncü nesli ile Mayıs ayında Türkiye’de yollara çıkacak. Bu yıl Türkiye’de 50 adet satılması planlanan yeni SLK’nın fiyatı ise 65 bin Euro’dan başlıyor. ‘Magic Sky Control’ adı verilen sistem aracın en dikkat çekici özelliğini oluşturuyor. Bu sistemle, cam tavanlı versiyon tercih edildiğine, camın geçirgenliği iç mekandaki bir düğme ile ayarlanabiliyor. Böylece kışın aracın üstünü açmadan bile iç mekanda ferah bir ortam yakalanabiliyor. Aracın uzun ve belirgin hatlara sahip ön kısım aracın dinamik roadster karakterini vurguluyor.
3 motor seçeneği
Ön kısmı martı kanat Mercedes-Benz SLS AMG ve SL modeliyle benzer çizgiler taşıyan araçta üç farklı motor seçeneği sunuluyor. Türkiye’de 2.0 litre 184 beygir ve 2.0 litre 204 beygirlik motor seçenekleri ile gelecek olan yeni SLK’nın bir de sipariş üzerine getirilecek olan 3.5 litre 306 beygir güç üreten versiyonu da bulunuyor. 184 beygirlik versiyon 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede gerçekleştirirken maksimum 237 km/s hıza çıkabiliyor. Standart olarak 7 ileri otomatik şanzımanla donatılan 204 beygirlik versiyon ise 0-100 km/s hızlanmasını 6.6 saniyede gerçekleştiriyor. Bu motorla donatılan SLK maksimum 243 km/s hıza olaşırken 100 km’de 6.2 litre yakıt tüketiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!