#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 04.04.2016

Güncelleme Tarihi:

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 04.04.2016
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 01:34

Günün haberlerini Ertuğrul Özkök seçti...

Haberin Devamı

Tarihten aldığımız ders, tarihten ders almadığımızdır. - Georg Hegel

GÜNÜN FOTOĞRAFI 

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 04.04.2016

Son günün fotoğrafı! Türkiye’den Yunan adalarına 20 Mart sonrasında geçen mültecilerin iadesi bugün başlıyor. Hürriyet de olay yerinde. İade edilecekler Moria’da çok yoğun güvenlik önlemi altında tutulurken, adada 170 gazeteci ve TV ekibi bulunuyor. Mülteci dramında yeni perde:

ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN LİSTESİNDEN GÜNÜN ŞARKISI

Mümin Sarıkaya-Ben Yoruldum Hayat öğesini dinlemek için aşağıdaki bağlantıya tıkla:

GÜNÜN HABERLERİ

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök günün haberlerini sizin için seçti:

Haberin Devamı

1) “Sen kimsin?”den “NASA da kimmiş?”e… Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye de dahil Doğu Akdeniz ülkelerindeki 900 yılın kuraklığına dikkat çeken Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’ne tanıdık bir yöntemle, ‘sert’ çıkmış, “NASA da kim? Biz onlardan iyiyiz” demiş: 

2)  Selfie, eğlence ve paylaşım aracı olmaktan daha ciddi görevler edinmeye doğru gidiyor: Biyometrik kimlik tanımlama yöntemleri geliştirerek online ödemede güvenliği artırmaya çalışan Mastercard çareyi selfie’de bulmuş. Şifre yerine her seferinde fotoğrafımızı çekecek ve böylece kimliğimizi doğrulayacak sistem, haziranda uygulamaya geçecekmiş.

3) Ebru Gündeş, eşi Reza Zarrab’ın Amerika’da tutuklanmasının ardından ilk konserini, Antalya’da 12. Uluslararası Kongre ve Sergisi-Global Ticaret ve Değirmen Teknolojileri Kongresi kapsamında verdi. Gündeş, basına kapalı olarak gerçekleştirdiği konser için Antalya’ya eşi Zarrab’ın özel uçağıyla gitti.

GÜNÜN KÖŞE YAZILARI

1) Bugün Hürriyet’in yeni yazarının ilk yazısını okuyacaksınız. Abdülkadir Selvi, 30 Mart’ta Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan “Paralel Yapı ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı”nın perde arkasını ve alınan yeni kararları aktarıyor:

2) Son zamanların en tartışmalı konularından biri olan taşeron meselesini Erdal Sağlam ele alıyor, “bu düzenleme büyük sorunlar yaratacak” diyor:

Haberin Devamı

3) Ahmet Hakan acı bir noktaya parmak basmış: “Bir günde 9, ertesi gün 8, iki günde 17 şehit!” Artık yetkililerin o klişenin klişesi “bıçak kemiğe dayandı” açıklamalarını bile yapmaya gerek duymadığını hatırlatıyor, “Vallahi de alıştık, billahi de alıştık” diyor:

BUGÜN NELER OLACAK

- Genel Kurulda, HDP'nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği iki ayrı gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı görüşülecek.  

- TBMM Adalet Komisyonunda, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı görüşülecek.

- MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 19'uncu yılı dolayısıyla mezarı başında anma töreni yapılacak. 

Haberin Devamı

- TÜİK, mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklayacak.  

- AGİT Minsk Grubu dönem başkanları, Karabağ’daki krizi görüşmek üzere bir araya gelecek.  

- Spor Toto Süper Lig'in 27. haftası, Çaykur Rizespor-Kayserispor, Kasımpaşa-Beşiktaş maçlarıyla tamamlanacak.  

- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 24. haftanın son maçlarında Trabzonspor Medical Park-Anadolu Efes, Türk Telekom-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.  

- PTT 1. Lig'de 27. haftanın son maçında Altınordu ile Giresunspor karşı karşıya gelecek.      

SABAH SAATLERİNDE PİYASALAR 

#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 04.04.2016


HAVA TAHMİNİ


#sabahkahvesi: Bugün başlarken bilmeniz gerekenler – 04.04.2016

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!