GÜNCELLEME Devletin vagon satışından zarara uğratıldığı iddiası

Güncelleme Tarihi:

GÜNCELLEME Devletin vagon satışından zarara uğratıldığı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 20:40

- Bulgaristan'a vagon ihracatında devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla aralarında eski TÜVASAŞ genel müdürünün de aralarında bulunduğu 4 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi- Adresinde bulunamayan şüpheli F.C. ile yurt dışında olduğu belirlenen Ö.M. hakkında yakalama emri çıkarıldıADLİ SÜREÇ, DETAYLAR VE GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ EKLENDİ

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Bulgaristan'a vagon ihracatında devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan eski Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İ.E'nin de bulunduğu 4 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, TÜVASAŞ'tan Bulgaristan'a gerçekleştirilen vagon satışında "nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla gözaltına alınan İ.E, Ö.S.B, S.A. ve H.D'nin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Haberin Devamı

Araştırmalara rağmen adresinde bulunamayan şüpheli F.C. ile yurt dışında olduğu belirlenen Ö.M. hakkında ise yakalama emri çıkarıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, TÜVASAŞ'tan Bulgaristan'a gerçekleştirilen vagon satışında "nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında yaklaşık 4 yıl önce genel müdürlük görevinden ayrıldığı öğrenilen İ.E'nin de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınmış, zanlıların adreslerinde yapılan aramada bazı dokümanlara el konulmuştu.

Şüphelilerden M.Z.Ç, İ.Ş, Ö.Ş, R.E. ve B.B, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

2008'de yapılan ihalenin ardından Bulgaristan Demir Yolları İşletmesi (BDJ) ile Türkiye Vagon Sanayi AŞ arasında 17 Aralık 2010'da Bulgaristan'a 30 yataklı vagon satışıyla ilgili sözleşme imzalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!