Gümüşhane Belediyesinden su sayacı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane Belediyesinden su sayacı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 12:28

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı sonrası hava sıcaklıklarında yaşanacak aşırı düşüş nedeniyle su sayaçları, tesisatları ve sokak çeşmelerinin donma riskine karşı vatandaşları uyardı.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Meteorolojinin tahminleri doğrultusunda bu hafta yaşanacak aşırı soğuklar nedeniyle abonelerin sayaçlarını, tesisatlarını iyi korumaları gerektiğini ifade etti.

Erdem, donan sayaç ve su tesisatına sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılmasının, musluk ve su borularının patlamasına, hasarın artmasına sebep olduğunu kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Çok soğuk havalarda şebekede durağan su bırakmamak gerekir. Sokaklardaki çeşmelerin de kullanıldıktan sonra bir miktar açık bırakılması, kesintisiz hizmetin aksamaması için çok önemlidir. Kış aylarında sayaçların korunması için sayaçların bulunduğu yere gerekli yalıtımlar yapılmalıdır. Abonelerce tedbir alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçları ve tesisatlar kolayca patlayabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!