Gönen'de doğalgaz çalışması

Güncelleme Tarihi:

Gönende doğalgaz çalışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 11:31

Gönen'de doğalgaz çalışması

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Isparta ve Burdur'da doğalgaz dağıtımıyla yetkilendirilen Torosgaz, hizmet kapsamı içerisindeki Gönen İlçesi'nde altyapı çalışmalarına sürdürüyor.

Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, 400 doğalgaz abonesinin bulunduğu Gönen'de hedeflerinin bu yıl yüzde 75 oranında kullanıcı, gelecek sezon ise yüzde 100 doğalgaza geçişi sağlamak olduğunu kaydetti. Bu kapsamda yüklenici firmanın altyapı çalışmalarını bir an önce bitirmesini beklediklerini anlatan Başkan Doğan, yüklenici firmanın iş makinesi sıkıntısı yaşadığını, bu nedenle belediye bütçesinden makine alarak firmaya kiraladıklarını kaydetti.

Doğalgaz altyapısını yapan taşeron firmanın iş makinelerinin yeterli olmadığını bu nedenle çalışmaların geç başladığını anlatan Belediye Başkanı Ahmet Doğan, "Biz de hiç borçlanmadan belediye kaynaklarıyla 179 bin TL'ye iş makinesi alıp onlara kiraladık. Hizmet gecikmesin istiyoruz. Yaklaşık 1 ayda 3500 metre doğalgaz hattı yaptık. Günde 200-250 metre hat tesis ediyoruz. Burada güvenlik çok önemli. Test aşaması var. 250 metre altyapı inşaatımız kaldı. Test aşamasından sonra 10-12 gün sonra doğalgaz kullanılabilecek. Şu an abone sayımız 400 oldu. Aktif kullanıcı sayısı 250 civarında. Hava kirliliği yok, çevreyi kirletme yok. Katı yakıt gibi zahmetli değil" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!