‘Gölbaşı Şehir Parkı’ düzenlenen törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Gölbaşı Şehir Parkı’ düzenlenen törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 14:51

‘Gölbaşı Şehir Parkı’ düzenlenen törenle açıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde 117 bin metrekarelik alana kurulan ‘Gölbaşı Şehir Parkı’ düzenlenen törenle açıldı.
Açılış programına Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın yanı sıra, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, İçişleri eski bakanı Abdülkadir Aksu, Ak Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Parkın açılışında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konseri ve Türk Hava Kurumu’nun nefes kesen gösterileri yer aldı. Daha sonra ünlü şarkısı Serkan Kaya konser verdi. 30 bin kişinin katıldığı konserde izleyiciler doyasıya eğlendi.
‘KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN İLK PARK’
Şehir parkı açış töreninde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Şehir Parkı’nın kendi enerjisini kendi ürettiğine dikkat çekti. Duruay, Şehir Parkı’nın Türkiye’de bir belediye tarafından yaptırılan, tasarlanan ve organize edilen ilk ‘otopark çatı üstü güneş enerji sistemi’ olma özelliğini taşıdığını ifade etti. Şehir Parkı içerisinde yapılan 42 metrelik dönme dolabın büyük bir turistik simge olacağını ifade eden Başkan Duruay, “Şehir Parkımız Gölbaşı’na yaptığımız prestij projelerden birisidir. Şehir Parkı, yemyeşil doğasıyla 7'den 70'ye herkese hitap ediyor. Dönme dolabımız Gölbaşı denilince akla gelecek yapılardan birisi olacaktır” dedi.
Başkan Duruay, Şehir Parkı’nı tasarlarken Gölbaşı vatandaşının tüm ihtiyaçlarını ve konforunu düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:
“Şehir Parkı’nda vatandaşlarımızın sakin, bol yeşil alan içeren estetik açıdan çok güzel bir parkı vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bunun için Şehir Parkı içerisine Parkı’nda toplamda 1’i büyük olmak üzere su ve ışık gösterisi yapan 5 adet gölet koyduk. Vatandaşlarımızın sporun her çeşidini rahatça yapmaları için gençlere ve orta yaş grubuna da hitap etmek üzere iki adet açık basketbol sahası, iki adet kapalı futbol sahası, iki adet kapalı tenis kortu ve çok sayıda açık hava fitness alanları, bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, gibi spor faaliyetlerinin gerçekleştirileceği alanlar yerleştirdik.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!