GMİS'ten özelleştirme açıklaması

Güncelleme Tarihi:

GMİSten özelleştirme açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 15:19

GMİS'ten özelleştirme açıklaması

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yazılı açıklamasında "Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun özelliştirilmesi demek ölüm demektir" denildi.
GMİS'ten yapılan açıklamada, Karadon Müessesesi’nin özelleştirileceği tartışmaları ile başlayan TTK’nın parça parça özelleştirileceği iddialarının her vesileyle gündemde tutulmak istendiği belirtildi. TTK’nın özelleştirilmesini savunan çevreler ve özelleştirme endişesi içerisinde olan kişilerin bu konuda GMİS'i eleştirdiğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:
"GMİS'in TTK’nın özelleştirilmesini savunduğunu söyleyenlerin samimiyetinden, ahlakından ve aklından şüphe ederiz. Biz özelleştirmenin ‘ölüm’ demek olduğunu, hayatını kaybeden kardeşlerimizle öğrendik. Buna asla izin vermeyeceğiz. TTK’yı özelleştirme kapsamından çıkartınız. TTK’nın işçi açıklarını en kısa sürede gideriniz’ anlayışımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz."
TTK’nın kendi işletmediği sahalarının yaklaşık yüzde 45’inin rödevansçılar tarafından işletildiği belirtilen açıklamada, "Biz bu sahalarda bulunan ciddi bir şirkette örgütlüyüz. Ancak diğer şirketlerde örgütlü değiliz. Oralardaki iş sağlığının, iş güvenliğinin, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının son derece kötü olduğunu biliyoruz. Örgütlenme arayışlarımız devam ediyor. TTK’nın Kozlu ve Karadon Müesseselerinde, o yıllarda yaptığımız eylemlere ve uyarılarımıza rağmen hazırlık işleri taşerona verildi. Fakat Kozlu ve Karadon’da bu taşeron şirketlerde yaşanan iş cinayetleri, Soma’da meydana gelen facia, yeraltı maden işletmeciliğinde özelleştirmenin ölüm olduğunu bizlere gösterdi. GMİS olarak baştan taşeronlaşmaya ve özelleştirmeye karşı olduk ancak bize rağmen bu özelleştirmeler yapıldı ve haklı olduğumuz görüldü. O günden itibaren taşeronlaştırmaya ve özelleştirmeye karşı mücadelemiz şiddetle ve kararlılıkla devam ediyor. Biz hiçbir şart altında TTK’nın özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz" denildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!