Gizlice tırmanıp atlayış yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Gizlice tırmanıp atlayış yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2015 14:46

Keçiören’de yıkım kararı alınan 144 metre yüksekliğindeki Cumhuriyet Kulesi'ne tırmanan 40 yaşındaki Cengiz Koçak ve Avustralyalı 37 yaşındaki Cam Tracey, 129 metre yükseklikten serbest atlayış yaptı.

Haberin Devamı

İkili, merdiveni bulunmayan, tel örgülerle çevrili birinci kata, 5 metrelik halat yardımıyla tırmandı. Kulenin diğer katlarını merdivenlerden yürüyerek çıkan ikili, atlayışa uygun 129 metre yükseğe çıktıktan sonra son hazırlıklarını yaptı. Hava şartlarının uygun olduğunu tespit eden Koçak ve Tracey, kendilerini kuleden boşluğa bıraktı. Yere 70 metre kala sırtlarında taşıdıkları paraşütleri açan pilotlar, Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arkasındaki boş araziye iniş yaptı. Koçak ve Tracey, atlayışın tüm aşamalarını kameraya kaydetti.

SINIR TANIMAYANLAR

'Sınır tanımayan base jumperler' adında bir grup kurduklarını ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere İran ve Gürcistan'da kule, köprü ve yüksek binalardan atlayış yaptıklarını anlatan Cengiz Koçak, Cumhuriyet Kulesi'nden atlamayı 2 yıldır planladıklarını söyledi. Kuleye gizlice tırmandıklarını belirten Koçak, yetkililerin 27 milyon TL harcanan kuleyi yıkmak yerine, ‘base jumper’lara açabileceğini kaydetti. Kuleye tırmanırken tel örgü dışında bir engelle karşılaşmadıklarını aktaran Koçak, atlayışı evlerinin balkonlarında izleyen çevre sakinlerinin kendilerine alkışlarla destek verdiğini vurguladı. Koçak, binada ayak izinden başka bir şey bırakmadıklarını ve video kaydından başka da bir şey almadıklarını söyledi. Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini anlatan Tracey ise, Türkiye'de ‘base jump'ın hızla gelişen bir spor olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!