"Girişimcilik ve Liderlik, Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı" konferansı

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik ve Liderlik, Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 18:47

- Londra'daki Özer ve Sofra restoranlarının sahibi Hüseyin Özer, Konya'da, Türk mutfağının uluslararası başarısını üniversite öğrencilerine anlattı - Özer: "Fransızlar, İtalyanlar ve İngilizler kendi sofra kültürlerini koruyor. Biz de eğer yüzümüzü Avrupa'ya dönmüşsek, yemeğimizi ve kültürümüzü kaybetmemeliyiz"

Haberin Devamı

KONYA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'daki Türk restoranı Sofra'nın kurucusu iş adamı Hüseyin Özer, Türk mutfağının uluslararası başarısını üniversite öğrencilerine anlattı.

Hayatı boyunca hiç okula gitmeyen ancak iş hayatında yakaladığı başarıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da saygın bir yer edinen Türk işadamı Hüseyin Özer, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesinin daveti üzerine Konya'da üniversite öğrencileri ile buluştu.

Özer, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Girişimcilik ve Liderlik, Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı" konferansında, Londra'daki işletmelerinin, Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

Kraliyet ailesi, politikacı, sporcu ve sanatçıları restoranında ağırladığını anlatan Özer, yemekleriyle Londra'da "Michelin Guide Ödülü" kazandığını aktardı.

Haberin Devamı

Özer, yurt dışında yemek kültürüyle Türkiye'nin tanıtımını yaptığını belirterek, "Her millet kendi yemeğiyle biliniyor. Fransızlar, İtalyanlar ve İngilizler kendi sofra kültürlerini koruyor. Biz de eğer yüzümüzü Avrupa'ya dönmüşsek, yemeğimizi ve kültürümüzü kaybetmemeliyiz" diye konuştu.

Özer, konuşmasının ardından öğrencilerin yönelttiği soruları cevapladı.

Bir öğrencinin Avrupa'da en sevilen yemeğin hangisi sorusuna Özer, "Onların en sevdiği yemek, benim en çok sevdiğim yemek oluyor. Benim dükkanlarımda işçi yoktur, evlat vardır. Müşteri yoktur, misafir vardır. Bizim kültürümüzde en çok sevdiğimiz şeyi misafirlerimize ikram etme davranışı yer alır. Biz de en sevdiğimiz lezzetleri misafirlerimize, müşterilerimize sunuyoruz" cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!