Girişimcilik kurslarına devam

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik kurslarına devam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 11:37

Girişimcilik kurslarına devam

Haberin Devamı

ÇİĞLİ Belediyesi'nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı KOSGEB ile beraber yürüttüğü girişimcilik kurslarında eğimler sürüyor.
Çiğli Belediyesi ve KOSGEB arasında yürütülen işbirliğinde açılan girişimcilik kursları ilgi görüyor. Başladığı günden bugüne binden fazla kursiyerin kursu tamamlayarak sertifika aldığı girişimcilik eğitimlerine 18 yaş üstü katılımcı kabul ediliyor. Her ay yenilenen gruplarda uygulamalı girişimcilik eğitimi alan kursiyerlerin eğitimleri bir hafta sürüyor. Tüm sektörlerin desteklendiği proje kapsamında, girişimcilere kendi iş planlarını hayata geçirirken dikkat edilmesi gerekenler başta olmak üzere girişimcilik ile ilgili edinilmesi gereken bilgiler veriliyor.
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, önem verdikleri girişimcilik projesinin sağladığı kendi işini kurabilme fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Arslan, belediye tarafından verilen kursların önemine değinerek, "KOSGEB'le geliştirdiğimiz bu işbirliği çok önemli bir amaca hizmet ediyor. Bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılabilecek çok iş var, yeter ki sizler yaratıcı olun. İyi bir teşebbüs olma özelliğine sahipseniz başarı sizi bulacaktır. Bu anlamda belediyemiz önemli bir başlangıç noktası. Belediye olarak herkesi iş sahibi yapmamız mümkün değil; ama onlara iş bulma konusunda yardımcı olacak eğitim alanları oluşturarak vasıflı olmalarına yardımcı olabiliriz. Girişimci adaylarımıza ayrıca önemli kredi fırsatları sunuluyor. Halkımızın bu fırsatı iyi değerlendireceğini umuyorum" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!