Girgin: Kurbanlıklar Kızılay'a

Güncelleme Tarihi:

Girgin: Kurbanlıklar Kızılaya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 15:12

Girgin: Kurbanlıklar Kızılay'a

Haberin Devamı

 

 
Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- KIZILAY Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, geçtiğimiz yıllarda cemaate giden kurban yardımlarının bu yıl yerini bulacağını belirterek hayırseverlerden kurban bağışlarını Kızılay'a yapmalarını istedi.
 
Kızılay Şube Başkanı Yüksel Girgin, düzenlediği basın toplantısında yaklaşan kurban bayramı nedeniyle hayırseverlere çağrıda bulundu. Türk Kızılayı'nın milletin ihtiyacı duyduğu her anında yanında olmaya devam edeceğini belirten Yüksel Girgin şöyle konuştu:
 
"2007 yılından beri vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Türk Kızılay'ı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere 'kurban bereketi yıl boyu sürsün' sloganı ile seslenmektedir. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacak kampanya ile kurban etleri her yıl olduğu gibi bu yılda yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaşacak. Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumunun modern kombinelerinde vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü, İslami şartlara uygun şekilde kesilecek. Hayırseverlerimiz tarafından verilen kurban vekaletleri, Bosna Hersek ve Bulgaristan'ın içinde bulunduğu Balkan ülkelerinden Senegal, Nijer, Çad ve Etiyopya'nın da dahil edildiği Afrika ülkelerine; Pakistan ve Bangladeş'in yer aldığı Güney Asya ülkelerinden, Kırgızistan ve Kazakistan'ı kapsayan Orta Asya ülkelerine ve Filistin, Irak'ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 30'dan fazla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kurban etlerinden edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtacak."
 
KURBANLAR CEMAATE GİTMEYECEK
 
Başkan Girgin konuşmasında geçtiğimiz yıl Kurban bayramında Eskişehir'den 324 kişinin Kızılay'a kurban bağışında bulunduğunu belirterek, "yapılan tüm bu yardımlar, bugün ülkemizi ele geçirmek için nafile çabalar içerisinde bulunan terör örgütlerinin aksine ihtiyaç sahiplerini esaret altına alarak değil; ırk, din, dil, cinsiyet farkı gözetmeksizin, insanları esaret altına almadan gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda cemaate verilen kurban yardımlarının nerelere gittiğini herkes gördü. Bu yıl kurbanların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağına inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl Eskişehir'de 324 kişi Kızılay'a kurban bağışında bulunmuştur. Bu yıl bu sayının çok çok üstünde gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.
 
Kızılay'a kurban bağışında bulunacak hayırseverler yurtiçi 740 lira yurtdışı 475 lira Kızılay şubelerine veya bankalardaki Kızılay hesaplarına bağışta bulunarak kurban kestirebilecekler.
 
--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!