Gezici cihaz ile kanser taraması

Güncelleme Tarihi:

Gezici cihaz ile kanser taraması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 12:53

Gezici cihaz ile kanser taraması

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, meme kanserinin erken teşhisinde kullanılan 'gezici dijital mamografi cihazı' ile sağlık taraması yapıyor.
Adana'nın ilçeleri ile köy ve mahallelerde yaklaşık 1 yıldır sağlık taraması yapan ekip, son alarak Büyükşehir personeline yönelik çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri verdi:
"Gezici dijital mamografi cihazımızla, yaklaşık 1 yıldır, kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri için tarama yapıyoruz. Bu cihazla özellikle hastaneye ulaşması güç olan taşra bölgelerinde hizmet veriyoruz. 35 ile 60 yaş arasındaki kadınlara hizmet veren gezici dijital mamografi cihazımız, mamografi çekimi ve uzman sağlık personelinin yerinde muayene yaparak meme kanserinde erken teşhis ve tanı için faaliyet gösteriyor. Cihazın dijital özelliği sayesinde görüntüler anında online olarak merkezime ulaşıyor ve dakikalar içerisinde raporlanarak sonuç hastaya iletiliyor. Hizmet, vatandaşımıza ücretsiz olarak ulaştırılıyor."

ADANA,(DHA)
(31.5.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!