Geriatri merkezinde 5 yıldızlı sağlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Geriatri merkezinde 5 yıldızlı sağlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 12:36

Geriatri merkezinde 5 yıldızlı sağlık hizmeti

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TÜRKİYE de kurulan ilk geriatri merkezi olma özelliğini taşıyan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Kliniği, beş yıldızlı hizmet vermeye devam ediyor.



40 yataklı hizmet binasıyla 60 yaş üstü hastaların yatarak da tedavi gördüğü Geriatri Kliniğinde yapılan uygulamalarla; hayatın ilerleyen yıllarında, kişilerin sağlığının korunması, hastalıklarının önlenmesi, toplumdan soyutlanmadan yaşamlarını sürdürmeleri ve çok yönlü değerlendirmelere dayalı tedavisi hedef alınıyor.

 Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri uzmanı Dr. Pınar Soysal  yaptığı açıklama da “Ülkemizde ilk defa 1990 yıllarından itibaren kurulmaya başlanan Geriatri Merkezlerinde 65 yaş üstündeki hastaların bunama, idrar kaçırma, yaygın ağrılar beslenme problemleri, depresyon, titreme, hastalığına bakmaktadır” diye konuşuyor. Geriatri kliniğine başvuran hastaların başka bir sağlık kuruluşuna gitmesine gerek kalmadan tüm tedavilerinin yapıldığını belirten Soysal “Burada Dâhiliye, Fizik Tedavi, Cildiye, Nöroloji, KBB, Göz Hastalıkları poliklinikleri ile birlikte çalışmaktayız. Dolayısıyla 60 yaş üzerinde bir hasta buraya geldiği zaman sorunlarının büyük bir kısmını halletmiş olarak ayrılmaktadır '' diye sözlerini tamamlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!