Genel tuvalette hijyen şart

Güncelleme Tarihi:

Genel tuvalette hijyen şart
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 09:06

Dünyada 2,5 milyar insanın tuvalet ihtiyacını hijyensiz koşullarda gidermesi ve 2 milyon insanın buna bağlı nedenlerle hayatını kaybetmesine dikkat çekmek üzere kutlanan 19 Kasım Dünya Tuvalet Günü, Türkiye’de hijyen uzmanı olarak anılan Domestos tarafından kutlandı.

Haberin Devamı

Dünya Tuvalet Günü’nde Türkiye’deki genel kullanıma açık tuvaletlerdeki hijyen sorununu gündeme getiren Domestos, bağımsız araştırma kuruluşu DORinsight’a yaptırdığı Tuvalet Hijyeni Tüketici Araştırması’nın ilginç sonuçlarını açıklayarak çözümde inisiyatif alacağını duyurdu.

Toplumun dikkatini işletmelerin tuvalet hijyenine çekmek amacıyla yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, kadınların yarısından fazlası (%55) ev dışındaki tuvaletleri hijyenik ve temiz bulmuyor. Toplumun dışarıda tuvalet kullanımı konusunda bilinçsiz olduğunu düşünenler ise %79 ile hayli yüksek bir oranda. Araştırmanın sonuçlarından yola çıkarak sorunun çözümünde sorumluluk alan Domestos, genel tuvaletlerdeki hijyen sorununu çözümü için toplumda davranış değişikliği yaratacak faaliyetlere imza atacak.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Haberin Devamı

Genel tuvalette hijyen şart


İlandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!