Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00
LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi
Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, simit üretim yerlerinin denetlenmesini ve "merdiven altı" olarak tanımladığı simit üretiminin durdurulmasını istedi.
İlkbahar, Ankara’nın memur kenti olması dolayısıyla simit tüketiminde büyük bir pazara sahip olduğunu söyledi. Simidin bazen "sabah kahvaltısı" bazen "öğle yemeği" niyetine tüketildiğini ifade eden İlkbahar, bu kadar çok insana hitap eden ürünün ne kadar sağlıklı hazırlandığının denetiminin önemli olduğunu belirtti.
İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası’nın Hacettepe ve Ankara Üniversitelerinden danışmanlarının ortak görüşünün, gıdalardan hangisi olursa "yanan alevin ateşini direk gören gıdaların tüm zehirli ve yanıcı gazları üzerinde barındırdığı" yönünde olduğunu belirttti.