GeriSeyahat Gençliğinizi sabitleyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gençliğinizi sabitleyin!

Gençliğinizi sabitleyin!

Genç olanlar ve hep genç kalmak isteyenler, bu yenilik sizi çok sevindirecek!

Genç kalmakta iddialı olanlar, şifalı bitki listelerinden uzak kalmıyor.  Isırgan, bu liste içinde yer alan bitkilerden biri.. Sağlığa yönelik faydaları yanı sıra,  güzellik sektöründe de ısırgandan yararlanılıyor. Bu otun az bilinen yanı, gençleştirici özelliği.  Isırgan tohumu yağının, bu cilt problemleri için üretilmiş bir çok  ürünün içeriğinde yer alması dikkat çekiyor. 

Doğal Ürün Uzmanı Volkan Kurt, (www.herbalium.net) Isırgan otuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Isırgan, eski  toplumlarda bilinen bir bitki. Örneğin Vikingler bile onu kullanırlarmış.  Bir de son günlerde, ısırgan otu  tohumu yağı,  'gençleştiren ürünler'  listelerinde yer alıyor. Cilt için çok yararlı AHA maddesini içerdiği için, adından böyle söz edildiliyor. Yaklaşık  12 haftalık bir kullanımdan sonra  cilt porselen  gibi bir görünüm kazanıyor. Aynı zamanda yurtdışında bazı şifa merkezleri de onu "gençlik yağı" diye adlandırıyorlar.  Isırgan tohumu yağı, bazı ünlü kadınlar tarafından da kullanılıyor.  Öte yandan, bir tatlı kaşığı ısırgan tohumunu balla karıştırıp her gün yemek sağlıklı bir yaşam için anlam taşıyor. Ancak bir günde alınacak ısırgan tohumu miktarı 8-10 gramı geçmemeli."

'Kök hücrelerini onarıcı özelliğe sahip'

Kök hücrelerini onarıcı özelliğinin de  mevcut olduğu söylenen ısırgan otu tohumu yağının içeriğinde demir, histanim, seratonin, formik asit, asetilkolin, potasyum, A ve C vitaminleri bulunuyor.  Kurt,  "Avrupa'da bir çok şifalı bitki merkezlerinde yaptığımız araştırmalar bize yl gösteriyor.  Biz de bu araştırmalar ışığında  bu tip ürünler üzerinde çalışıyoruz. Sorunlu ve kırışıklık problemi olan ciltler için üretilen bir çok ürün içinde şifalı bitki yağları var. Hepsinin de kırışıklıkları önlemede, cilt sorunlarını gidermede  farklı etkileri mevcut..  'Gençlik yağı"' (Jugendöl) olarak  da adlandırılan ısırganotu tohumu yağına,  Herbalium'da cilt güzelleştirici şifalı yağlar karışımı içinde özellikle yer veriyoruz. Avrupa'da da  "gençlik yağı"  ismi ile satılıyor.

 "Isırgan tohumu yağının içinde, dokusal dayanıklılığın korunması (yaşlanmanın geciktirilmesi), yeniden oluşumun güçlendirilmesi gibi doğrudan bağışıklık sistemini ve direnci destekleyen maddeler yer aldığ tespit edildi" diye konuşan Doğal Ürün Uzmanı, "güzellik ve gençliğin sırrı doğada" görüşünü savunuyor.

False