Gençlere fırsat sunan üniversite

Güncelleme Tarihi:

Gençlere fırsat sunan üniversite
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 09:30

İlk 5’te İstanbul Aydın Üniversitesi’ni tercih eden adaylara %30 destek bursu.

Haberin Devamı

İLK 5'TE TERCİH EDENE YÜZDE 30 BURS DESTEĞİ

/images/100/0x0/55eb646cf018fbb8f8be2dac
 

ÖSYM verilerine göre beÅŸ yıldır üniversite adayları tarafından "Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Vakıf Ãœniversitesi" olarak seçildiÄŸi iddiasında olan Ä°stanbul      Aydın Ãœniversitesi, gençlere desteÄŸini sürdürmeye devam ediyor. Öğrencilere tercihlerini doÄŸru yapıp, üniversite kapılarını daha rahat aralamaları için birbirinden farklı fırsatlar sunan Ä°stanbul Aydın Ãœniversitesi, adayların eÄŸitimini alacakları meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarını saÄŸlıyor. Tercih sıralamasında ilk beÅŸ sırada üniversiteyi tercih edenlere yüzde 30 burs imkânı tanıyarak eÄŸitimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.Â

Haberin Devamı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde aranılan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 2003 yılında eğitim hayatına adım attı. Doğrudan Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bağlı olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu, "Türkiye'nin ilk vakıf meslek yüksekokulu" olma özelliğini de taşıyor. Üniversite, 2003 yılında Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu ile kuruldu. Başlangıçta 8 bin metrekare kapalı alana sahipken bugün bu alan 175 bin metrekareye ulaştı. 2007 yılında kuruluşunu tamamlayan İstanbul Aydın Üniversitesi ise sekiz fakülte, üç meslek yüksekokulu ve iki enstitü ile yükseköğrenimde yerini aldı. İstanbul Florya, Bahçelievler, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy kampüslerinde 16 bine yakın öğrenci ile eğitim hayatını sürdüren üniversite çağın gerektirdiği insan gücünü yetiştirecek modern ve çağdaş eğitim -  öğretim  ortamına sahip.

Fakültelerde 37, Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu'nda 90 bölüm bulunuyor. Bölümlerinin bir kısmında eğitimini İngilizce olarak sürdüren üniversite, Türkiye'nin en güçlü akademik ve mesleki bilgi birikimine sahip, donanımlı ve deneyimli öğretim üyelerini bünyesinde barındırıyor. Öğrencileri çağdaş değerlerle donanmış İstanbul Aydın Üniversitesi, kendini geliştirme yolunda eleştirel ve etik düşünme yeteneğini kazanmış lider kişilikli bireyler olarak yetiştirme ilkesi ile hareket ediyor.

/images/100/0x0/55eb646cf018fbb8f8be2dae
Â

Haberin Devamı

YÃœZDE 30 TERCÄ°H BURSU Ä°LE ÃœNÄ°VERSÄ°TE ADAYLARINA BÃœYÃœK DESTEK

Türkiye genelinde önemli bir sınavı geride bırakan gençler, hayatlarının en önemli tercihi olan üniversite seçimini yapacaklar. Bu önemli ve zorlu dönemde Türkiye genelinde 23 il ve ilçede kurulacak olan toplamda 50 Tercih Merkezi, ücretsiz
"Call Center" ve "Online Tercih Merkezi" hizmeti ile İstanbul Aydın Üniversitesi gençleri yalnız bırakmıyor. Üniversitenin Florya Yerleşkesi başta olmak üzere 50 nokta da kuracağı tercih merkezleri ile gençlerin ve ailelerinin en doğru şekilde seçim
yapmaları konusunda, eğitimli uzman kadrosuyla bu süreçte destek olacak.

SON BEŞ YILIN EN ÇOK TERCİH EDİLENİ

Haberin Devamı

İstanbul Aydın Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli "ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonuçlarına göre son beş yıldır Türkiye'nin en çok tercih edilen
vakıf üniversitesiyiz. Bu yıl da aday olan öğrencilerimize tercih sürecinde birçok fırsat sunuyoruz. Doğru tercih yapabilmeleri için bu yıl da kurduğumuz tercih merkezleri, call centerlar ve online tercih merkezlerimizle yanlarında olacağız. İstanbul Aydın Üniversitesi'ni ilk beş tercihi içerisinde yazan ve üniversitemizi kazanan öğrencilerimize de yüzde 30 "Tercih Bursu" vererek eğitimlerine katkı sağlamayı
düşünüyoruz" dedi.

HİÇBİR ŞEY  TESADÜFİ DEĞİLDİR…

/images/100/0x0/55eb646cf018fbb8f8be2db0

Haberin Devamı

İstanbul Aydın Üniversitesi 23 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan "Tercih Dönemi"nde geleceği konusunda karar aşamasında olan üniversite adaylarına yüzde 30 Tercih Bursu desteğinin yanı sıra, eğitimli uzman kadrosuyla rehberlik desteğini sürdürecek. Beş yıldır vakıf üniversiteleri arasında aday öğrenciler tarafından en çok tercih edilen üniversite olan İstanbul Aydın Üniversitesi'nin bu başarısının nedenleri şöyle:

" Nitelikli öğretim elamanı kadrosuna sahip olması.
" Yeterli fiziki ortam ve sosyal çevre.
" 200'ün üzerinde uluslararası üniversiteyle yaptığı işbirlikleri.
" Türkiye de 'Yerinde Uygulama' yapan ilk üniversite olması, öğrencilere teorik
   eğitimin yanında çözüm ortaklarıyla birlikte uygulamalı eğitim veriyor oluşu.
" Çift anadal ve yandal uygulamaları.
" İkici bir yabancı dil eğitimini ücretsiz veriyor olması.
" Türkiye'de sadece birkaç üniversitede bulunan 'Teknoloji Merkezi'ne sahip olması.
" Onur Bursu, Tercih Bursu, Üstün Başarı Bursu, Sporda Başarı Bursu, Teşvik Bursu ve Kurucu Vakıf Bursu gibi birbirinden farklı kategorilerde kesintisiz burs imkânının yanı sıra, üniversite tercihlerinde İstanbul Aydın Üniversitesi'ni ilk 5 tercihi içerisinde yazan tüm adaylara yüzde 30 Tercih Bursu veriyor olması.
" Öğrenci konseyi ve çok sayıda öğrenci kulübü vasıtasıyla öğrencilerin sosyal yaşam ve kişisel gelişimlerini destekliyor oluşu.
" İstanbul gibi büyük bir  metropolde, Ulaşımı en kolay ve barınma imkânlarını olduğu bir yerleşkeye sahip olması.
" Önlisans programlarının ikinci öğretim alternatifinin olması.

/images/100/0x0/55eb646cf018fbb8f8be2db2

" Mezunlarının yüzde 86,4'ünü  mezuniyetlerinin hemen ardından iş ve çalışma
" hayatına yerleştirmiş olması.
" Vakıf üniversitelerinin birçoğunda olmayan bölüm ve programlara sahip olması ve kendini devamlı yenilemesi.

Haberin Devamı

İLK KEZ ÖĞRENCİ ALINACAK BÖLÜMLER

" Lisansta;  Mekatronik, Mühendisliği, Türkçe Öğretmenliği, Mütercim  Tercümanlık (İngilizce) ve Mütercim Tercümanlık (Rusça).
" Ön lisansta; Biyomedikal, Cihaz Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Teknolojisi,   Makine, İnşaat Teknolojisi, Un ve Unlu Mamüller Teknolojisi programları.
" Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda;  Anestezi, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş protez Teknolojisi, Fizyoterapi, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi  Laboratuvar Teknikleri ve Optisyenlik programları.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!