GENÇ SULTANLAR SAHNE ALIYOR

Güncelleme Tarihi:

GENÇ SULTANLAR SAHNE ALIYOR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 02:37

Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası, yarın Ankara’da başlıyor.

Haberin Devamı

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yıldızlar artık bir üst kategoride mücadele ediyor.

Türkiye Milli Takımı, 1. Grup’ta Fransa, Slovakya, Slovenya, Belçika ve Sırbistan ile karşılaşacak.
 
Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası, hafta sonu Ankara’da yapılacak maçlarla başlayacak. TVF Başkent Salonu’nda yarın başlayacak organizasyona 1. ve 2. Grupta 6’şar takım olmak üzere 12 ülke takımı katılacak. Türkiye 1. Grup’ta Fransa, Slovakya, Slovenya, Belçika ve Sırbistan ile karşılaşacak. 2. Grup’ta ise İtalya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Polonya, Almanya ve Bulgaristan yer alıyor.
Türkiye’nin geçen yıl yıldızlar kategorisinde elde ettiği Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları nedeniyle favori olarak gösterildiği şampiyonada, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek.
Geçen yılın Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yıldız Kız Milli Takımı oyuncularından kurulu ve antrenörlüğunu Gökhan Edman ile Suphi Doğancı’nın yaptığı Genç Milli Takım kadrosunda, Damla Çakıroğlu, Çağla Akın, Kübra Akman, Şeyma Akın, Ceylan Arısan, Ceyda Aktaş, Buket Yılmaz, Aslı Kalaç, Ece Hocaoğlu, Kübra Kegan, Sabriye Gönülkırmaz, Ecem Alıcı, Didem Marangoz ve Dilara Bağcı bulunuyor.
Türkiye’nin maç programı şöyle:
18 Ağustos Cumartesi:
 14.00 Türkiye-Belçika
19 Ağustos Pazar:
 16.30 Türkiye-Fransa
20 Ağustos Pazartesi:
 16.30 Slovenya-Türkiye
22 Ağustos Çarşamba:
 19.00 Türkiye-Slovakya
23 Ağustos Perşembe:
 19.00 Sırbistan-Türkiye
 

Haberin Devamı

Antrenör Edman temkinli

“Bize verilen iyi imkanlarla kaliteli bir çalışma dönemi yaşadık. Finallerde en üst seviyede olmaya çalışıyoruz”

Genç Milli Takım Antrenörü Gökhan Edman, mümkün olan en iyi duruma gelmek için çaba harcadıklarını söyledi.
Balkan Şampiyonasında gördükleri eksik yönlerin üstüne gittiklerini, sakatlıkları tedavi etmeye çalıştıklarını ifade eden deneyimli antrenör, “Kısa sürede, bize verilen iyi imkanlarla kaliteli bir çalışma dönemi yaşadık. Süreyi en iyi şekilde değerlendirdik. Finallerde en üst seviyede olacağız” dedi.
İyi bir oyuncu grubuna, dolayısıyla da iyi bir altyapıya sahip olduklarını belirten Antrenör Edman, “Şampiyonluklar yaşamış bir kadroyla birlikteyiz ama seviye bir kademe daha yükseldi. İşler herkes için zorlaştı. Hazırlıklarımızı buna göre yaptık” diye konuştu.

Haberin Devamı


Çağla’nın hedefi yüksek

Milli takımın pasörü, “Geçen sene bir ilki başarmıştık. Şimdi neden olmasın” dedi.

Milli takımın pasörü Çağla Akın, Avrupa şampiyonası için umutlu konuştu ve “Geçen sezon bir ilki başarmıştık. Bu sene neden bir kez daha olmasın” dedi.
Genç sporcu, Avrupa Şampiyonası için sayılı saatler kaldığını dile getirdi ve “Yoğun ancak eğlenceli bir çalışma dönemi geçirdik. Geçen sene bir ilki başarmıştık. Hedefimiz, her zaman olduğu gibi yüksek. Bu sene de gençler seviyesinde niçin bir ilki başarmayalım. Ankara seyircisinin de desteğiyle bu sene de en iyi dereceyi elde edip, kürsüye çıkmak istiyoruz” dedi.


Çıtayı yükselttik

Smaçör Buket Yılmaz, “İstiklal Marşımızı Ankara seyircisi ve ekranları başındaki milyonlarca insanımızla birlikte söylemek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Genç milli takımımızın smaçörü Buket Yılmaz, “Yıldızlarda yüksettiğimiz çıtayı, gençlerde de ileri götürmeyi hedefliyoruz” dedi.
Türkiye’nin voleybol seviyesinin her geçen gün yükseldiğini ve Filenin Sultanları’nın bu yıl aldığı derecelerin ülkeyi gururlandırdığını ifade eden başarılı sporcu, ”Voleybolda çok daha iyi dereceler alacağımıza, ama hepsinden önemlisi şampiyonaların değişmez ismi olarak istikrarlı bir grafik çizeceğimize inanıyorum. Yıldızlar kategorisindeki derecelerimizle çıtayı yükselttik. Takım olarak bunların rastlantı değil gerçek bir başarı olduğunu kanıtlamak istiyoruz. Bunun için çok çalıştık. Sahada elimizden geleni yapacağız. İstiklal Marşımızı salonda bizi destekleyen Ankara seyircisi ve ekranları başındaki milyonlarca insanımızla birlikte söylemek istiyoruz” şeklinde konuştu. .

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!