Genç kaymakamlar Anadolu yolunda

Güncelleme Tarihi:

Genç kaymakamlar Anadolu yolunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2007 00:00

İçişleri Bakanlığı, 90. dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayan genç kaymakamlar, ilk görev yerlerini belirleyen kurayı Ankara’da çektiler.

İÇİŞLERİ Bakanı Abdülkadir Aksu, kura çekerek görev yerlerini belirleyen kaymakamlara, "Gideceğiniz yer memleketimizin en ücra köşesi de olsa, orada yılmadan, azim ve şevkle görev yaparak, bu memleket köşesinin kalkınabilmesi ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasını sağlamak için her türlü zorluğa göğüs gerip, gerekli fedakarlığı göstererek seve seve vazife yapacağınıza yürekten inanıyorum" diye seslendi.

TODAİE Konferans Salonu’nda 90. Dönem Kaymakamlık Kursu Mezuniyet Töreni’nde konuşan Aksu, iki gün önce trafik kazasında hayatını kaybeden Kandıra kaymakamı Mehmet Sarıcan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve bakanlık mensuplarına başsağlığı diledi.

ZORLU STAJ DÖNEMİ

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Vali Osman Dıraçoğlu ise 110 idealist genç kaymakamın zorlu bir staja tabi tutularak 3 buçuk aylık kurs ile birlikte 3 yıllık eğitim programını başarıyla tamamladığını söyledi.

Genç kaymakamların kurs süresince Bakanlığın üst düzey görevlileri ile üniversitelerin uzmanlaşmış kadrolarından faydalandığını belirten Dıraçoğlu, kaymakamların kaymakamlık mesleğini en iyi şekilde icra edecek eğitimi alarak, Türkiye’ye en iyi şekilde hizmet edeceklerine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından kaymakamlar kura çektiler. Kuradan muaf olan dönem birincisi Yusuf Karaloğlu Sivas’ın İmranlı ilçesine, dönem ikincisi Serkan Şeker Çankırı’nın Şabanözü ilçesine, dönem üçüncüsü Hakan Şen ise Niğde’nin Ulukışla ilçesine kendi istekleriyle atandılar.

İlk üçe giren kaymakamlar, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Aksu tarafından ödüllendirildiler. Kursu başarıyla tamamlayan 2’si kadın 107 kaymakam daha sonra kura çekerek görev yapacakları yerleri belirlediler.

BAKAN AKSU’DAN NASİHAT

KONUŞMASINDA genç kaymakamlara seslenen Aksu, kaymakamların uzun bir staj döneminin ardından çağın gereklerine uygun bilgi ve tecrübelerle donandıklarını belirterek, kura sonucu belirlenecek yeni ilçelerinde devletin ve hükümetin temsilcileri sıfatıyla halkla devletin kucaklaşmasının öncüleri olacaklarını söyledi. Aksu, konuşmasına şöyle devam etti: "Devletin; zeki, kuvvetli, inançlı ve dinamik fertlerle temsil edildiği ölçüde güçlü ve istikrarlı olacağına, devlet işlerinin ilmi, irfanı, mahareti olan kimselere teslim edilmesi gerektiği inancındayım. Bir idarecinin, maharet ve ehliyeti oranında başarılı olacağı ve o nispette halkımızın yüzünü güldüreceğini biliyorum."

Kura çekimine Arınç’ta katıldı

Kuradan muaf olan dönem birincisi Yusuf Karaloğlu Sivas’ın İmranlı ilçesine, dönem ikincisi Serkan Şeker Çankırı’nın Şabanözü ilçesine, dönem üçüncüsü Hakan Şen ise Niğde’nin Ulukışla ilçesine kendi istekleriyle atandılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!