Genç kadının vasiyetiyle bağışlanan organları 4 hastaya hayat oldu

Güncelleme Tarihi:

Genç kadının vasiyetiyle bağışlanan organları 4 hastaya hayat oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 14:11

Genç kadının vasiyetiyle bağışlanan organları 4 hastaya hayat oldu

Haberin Devamı

Enver ALAS / İSTANBUL, (DHA) BAĞCILAR'daki evinde 1 Ağustos'ta fenalaşınca ailesi tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 2 çocuk annesi Serap Araz'a (38) beyin kanaması teşhisi konuldu. Ev hanımı Araz, geçirdiği beyin ameliyatının ardından 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Dün beyin ölümü gerçekleşen Araz'ın, vasiyeti üzerine organları ailesinin onayıyla bağışlandı.

KALP, AMBULANS HELİKOPTERLE KOŞUYOLU'NA
Genç kadının böbrekleri ile kalbi İstanbul'da organ bekleyen üç hastaya karaciğeri ise Sakarya'daki bir hastaya umut oldu.
Araz'dan alınan kalp, nakil için Kartal'daki Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle, diğer organlar ise ambulanslarla karayoluyla gönderildi.

ACILI EŞİ KONUŞMAKTA ZORLANDI
17 yıllık eşini kaybetmenin acısını yaşayan Hasan Araz, eşinin vasiyeti üzerine organları bağışladıklarını, kararı da ailece aldıklarını söyledi. Yaşadığı üzüntüyle konuşmakta zorlanan Araz, ameliyattan sonra eşinin iyileşmesi için 9 gün boyunca umutla beklediklerini belirtti.

ORGAN BAĞIŞINI EŞİM İSTEMİŞTİ
Hasan Araz, "Maalesef dün beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendik. Yaşam bir şekilde devam ediyor. Bizler 9 gün boyunca burada nasıl umutla beklediysek organ bağışıyla hayata tutunacak, umutla bekleyen nice insanlar var. Bir kişiyi kurtarmanın insanlığı kurtarmak olduğunu düşünüyorsak ben ve eşimin ailesiyle birlikte bu kararı verdik. Kendisi de bunu istiyordu. Bizzat ağzından bunu duydum" dedi.

KARDEŞİ BARIŞ KOÇ: ABLAM BUGÜN OLSAYDI KESİNLİKLE BİZİM YAPTIĞIMIZI YAPARDI
Genç kadının erkek kardeşi Barış Koç ise, "Ablamın beyin ölümünün gerçekleşmesinden sonra organlarının başkalarına umut olabileceğini düşündük. Acımız tabiki çok büyük ancak başkalarına umut olmak istedik. Ablam sağlığında televizyonlarda organ bağışıyla ilgili haberleri ve kamu spotlarını izledikten sonra enişteme 'neden biz de organlarımızı bağışlamayalım' demiş ve eşine böyle bir vasiyette bulunmuş. Ablam çok duyarlı bir insandı. Kendisi bir kız çocuğuna da 'koruyucu anne' de olmak istiyordu. Ablam bugün olsaydı kesinlikle bizim yaptığımızı yapardı. Rabbim inşallah ablamın duygularının karşılığını öteki tarafta verir" diye konuştu.

BAŞHEKİM: AİLEYE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici-Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Müslümanoğlu da Serap Araz'ın organlarını bağışlayan ailesine teşekkürlerini sundu. Kendilerinin organ bağışı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek adına üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini belirten Müslümanoğlu, "Beyin ölümleri toplumda çok iyi anlatılamayan çeşitli sebeplerden dolayı bazı olumsuz düşünülen bir konudur. Beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastanın, ailesinin de sıcak bakmasıyla organ bekleyen bir sürü hastayı umutlandıracak ve rahatlatacaktır. Biz ailelere organ naklinin hem dinen hem sosyal açıdan ya da diğer konularda bir sakıncası olmadığını, organ bekleyen hastanala çok büyük faydası olacağını söylüyoruz. Hastanemizde bir beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi ve yakınları olumlu baktılar. Şimdi aldığımız bu organlar 4 hastaya yaşam verecektir. Biz aileye çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!