Genç çiftçilere uygulamalı eğitim

Güncelleme Tarihi:

Genç çiftçilere uygulamalı eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 10:59

Genç çiftçilere uygulamalı eğitim

Haberin Devamı

Haci BOZKURT / KAHTA (Adıyaman)(DHA)- ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde 'Genç Çiftçi' projesi kapsamında süt sığırı yetiştiriciliği kursuna devam eden kursiyerler çiftliklerde uygulama dersleri aldı.
Kahta ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ile İŞKUR’un ortaklaşa açtıkları süt sığırı yetiştiriciliği kursu devam ediyor. Devletten genç çiftçi projesi kapsamında hibe süt sığırı alan 25 genç çiftçi 80 saat kurs gördükten sonra sertifikalarını alacak. Kursa devam eden genç çiftçilere İŞKUR tarafından günde 25 lira veriliyor. Uygulamada Adıyaman’dan gelen görevliler kursiyerlere süt sığırlarının beslenmesi, yemleri, süt sağımı, hijyeniğin önemi gibi sığır yetiştiriciliği konularında bilgi verdi. Çiftliği gezen kursiyerler, uygulamanın çok verimli geçtiğini söyledi.
Genç çiftçilerin uygulama etkinliğine ve uygulama dersine Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Kâhta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Güllü, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Badem Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım, Kâhta İlçe Tarım Müdürlüğünden veteriner Osman Can ve kursiyerler katıldı.
Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, yaptığı kısa açıklamasında "2015 yılına kadar 3 bin 225 tane düve dağıttık. Şimdi oralarda 4 bin 800 hayvanımız var. Adıyaman bu projelerden 9 bölge ili arasında birinci sırada yer alıyor. Adıyaman, Türkiye’nin en kaliteli süt üreten merkezlerinden biri durumundadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!