“Gelecek turizmde” diyoruz, turizmin geleceğine yol alıyoruz

Güncelleme Tarihi:

“Gelecek turizmde” diyoruz, turizmin geleceğine yol alıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 16:42

Gelecek Turizmde bu sene de sürdürülebilir turizmde katkı sağlayabilecek yeni fikirleri bekliyor.

Haberin Devamı

Bugünlerde seyahat ederken "el değmemiş" bir yer bulmak çok zor. Ondan daha da zor olan bir şey varsa, o da bulduğunuz yerin bir sonraki seneye aynı şekilde kalması. O çok sevdiğiniz köyün hem sizin için bir turizm destinasyonu olarak kalmasının, hem de yerel halka fayda sağlamaya devam etmesinin tek bir yolu var: Sürdürülebilir Turizm.

Bu sene üçüncü yılına giren Gelecek Turizmde sürdürülebilir turizm destek fonu sayesinde bugüne kadar altı sürdürülebilir turizm projesine fon sağlandı, Türkiye’nin altı köşesinde yeni sürdürülebilir turizm modelleri yaratıldı. Bursa'nın Misi Köyü'nde Misili kadınlar yerel lezzetleri ve gelenekleri kendi elleriyle turistlere sunmaya başladı. Safranbolu esnafıyla Karabük üniversitesi el ele verdi, Safranbolu’ya özgü hediyelik eşyalar yaratmak için kolları sıvadı. Mardinli kadınlar tamamen kendi emekleriyle eski bir Mardin evini misafirperverliğin kitabını yazan bir pansiyona çevirdi. Urfa’da Göbeklitepe halkı yokolmaya yüz tutmuş taş işçiliği sanatını yeniden canlandırmak için hareket geçti. Seferihisarlı kadınlar yerel lezzetlerini turistik bir deneyime çevirdi. Malatya Arslantepeliler ise Arslantepe Höyüğü’nü bir turistik cazibe merkezi haline getiriyor.

Gelecek Turizmde sürdürülebilir turizm destek fonu bu sene üçüncü senesinde destekleyecek üç yeni projeyi seçmek için yola çıktı. Turizmin geleceğine yol almak için sürdürülebilir turizm modeline dönüştürülebilecek bir fikriniz olması yeterli. Başvurular 3 Temmuz’a kadar www.gelecekturizmde.com 'da devam edecek.


İlandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!