Geleceğin Yazarları Yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Yazarları Yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 15:10

Keçiören Belediyesi edebiyat alanındaki yetenekli çocukları keşfe çıktı.
Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ortaokul öğrencilerinin katıldığı "Öykümü Benden Dinle" adlı öykü yazma ve okuma yarışması için başvurular tamamlandı. Jüri değerlendirmesine geçilen yarışmaya 40 okuldan 150 öğrenci katıldı. Herhangi bir konu sınırlamasının olmadığı yarışmada her öğrencinin sadece bir öykü ile yarışması şartı getirildi.
Jüri ön değerlendirilmesinin yapıldığı yarışmada Jüri Final Elemesi 10 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek. 17 Şubat 2016 tarihinde düzenlenecek Ödül Töreni ile birinci olan bisiklet kazanacak. Katılan tüm öğrencilere ise okuma alışkanlığına katkı sunmak amacıyla kitap ayracı, kitap, dergi ve katılım belgesi hediye edilecek.
Yeteneklerin keşfedilmesi ve geliştirilmesine özel önem verdiklerini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çocukların hayal dünyalarını ve yazma becerilerini geliştirici aktiviteler düzenliyoruz. Öykümü Benden Dinle yarışmamıza katılan 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerini cesaretlerinden ve edebiyata olan ilgilerinden dolayı kutluyorum. Aralarından belki edebiyat dünyasının usta kalemleri çıkacaktır, bu gibi etkinlikleri onları teşvik etmek için düzenliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!