Geleceğin tasarımcıları mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin tasarımcıları mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 13:31

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu’nun son sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle mezun oldu.

Haberin Devamı

Prof.Dr.Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan törene, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokul Müdürü Doç.Zeki Umay, müdür yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Yüksekokul Müdürü Doç.Umay, okulun diğer okullardan farklı olarak yetenek sınavıyla öğrenci aldığını belirterek, "Çok farklı disiplinlerin bir araya geldiği Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, mücevher sanatının mekan olarak, öğrencilerimizin sanatsal becerilerini geliştirmeleri ve geleceğin özgün eserlerini yaratacak usta sanatçılar olmalarının önünü açacak bir disiplini vermeyi hedeflemektedir. Bu hedef, öğrencilerimizin çabaları, anne-babaların özverili yaklaşımı, hocalarımız ve personelimizin büyük emeği sayesinde daha da ileriye taşınacaktır" dedi.

Öğrenci temsilcisi Fırat Bora ise kuyumculuğun zor ve ciddi bir zanaat olduğunu ifade ederek, mesleğin daha çok yaparak, uygulayarak ve yaşayarak öğrenilebileceğinin söyledi. Başarılı ilk üç öğrenci, konuşmalarının ardından temsili diplomalarını aldı. Birinci Fırat Bora diplomasını Doç.Umay’ın elinden alırken, ikinci İlhan Aybakar’a diploması Müdür Yardımcısı Meltem Gürbüz, üçüncü Murat Çoban’a ise Öğr. Gör. Serkan Gönenç tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!