Geleceğin kemancıları büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin kemancıları büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2017 11:54

Geleceğin kemancıları büyüledi

Haberin Devamı

BODRUM'da Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında gerçekleştirilen keman ustalık sınıfına katılan 11 genç müzisyen, Toprak Ev'de verdikleri konserin ardından sertifikalarını eğitmenleri Gilles Apap'ın elinden aldı.

Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde her yıl 100 civarında genç müzisyeni Gümüşlük'te buluşturan festival akademisi, bu yıl keman masterclass'ı ile başladı. Festivalin açılış konserini veren kemancı Gilles Apap'ın eğitmenliğinde gerçekleşen ustalık sınıfına katılan öğrenciler, festival merkezinde yer alan Toprak Ev'de verdikleri konserle büyük beğeni topladı. Yaşları 8 ile 23 arasında değişen, 11 genç müzisyenin verdiği ve devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay'ın da izlediği konserde keman için yazılmış eserler seslendirildi. Festival merkezindeki Toprak Ev'de gerçekleşen konserde, yurt içinden ve yurt dışından  farklı üniversite ve konservatuarlardan gelen genç yetenekler yer aldı. Gençlere Beril Eren eşlik etti. Performansın ardından eğitmenleri Gilles Apap ile sahneye çıkan tüm öğrenciler, hep birlikte 3 eser daha seslendirdi. Konserin ardından genç yetenekler ayakta alkışlandı. Keman masterclassını veren Fransız kemancı Gilles Apap konser öncesi yaptığı konuşmada, öğrencilerini çok başarılı bulduğunu belirterek, "Çok çabuk öğreniyorlar, güzel bir nesil yetişiyor, benim de katkımın olması büyük zevk" dedi.

Festivalde Gümüşlük Festival Akademisi bünyesinde gerçekleşecek öğrenci konserlerinin gelirlerinin, 2018 yılı burs fonuna aktarılacağı açıklandı.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!