Gediz'de 1970 depreminde ölenler için mevlit

Güncelleme Tarihi:

Gedizde 1970 depreminde ölenler için mevlit
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 16:18

Gediz'de 1970 depreminde ölenler için mevlit

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz ilçesinde 48 yıl önce meydana gelen depremde ölen vatandaşlar için mevlit okutuldu.

28 Mart 1970 tarihinde gece saat 23.05'te Gediz'de meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde, 1086 kişi hayatını kaybetmişti. Bu acı olayda hayatını kaybeden vatandaşlar, her yıl olduğu gibi depremin 48'inci yılında da yakınları ve ilçe halkı tarafından dualarla anıldı. Gediz depreminin 48'inci yıldönümü dolaysıyla bu acı felakette hayatını kaybedenler için Gediz Belediyesi tarafından Gediz Ulu Cami'de bugün öğle namazından önce mevlit okutuldu ve dualar edildi. Mevlide ölenlerin yakınları ve tüm ilçe halkı tarafından büyük ilgi gösterildi. Daha sonra kılınan öğle namazının ardından Gediz Ulu Cami önünde, tüm vatandaşlara helva ikram edildi.

Depremin 48'inci yıldönümüyle ilgili bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı AK Partili Mehmed Ali Saraoğlu, "28 Mart 1970 yılında Gediz'in tamamen yıkılmasına yol açan ve 1086 vatandaşımızı kaybettiğimiz o acı günü unutmayan Gediz Halkı, yaralarını sarmıştır ama o günü hiç unutmamıştır. Her aileden bir insanımızı kaybettiğimiz o günün yıldönümünde ebediyete intikal eden vatandaşlarımız için Gediz Ulucami'de öğle namazından önce mevlid-i Şerif kıraat olunarak, gelen vatandaşlarımıza helva ikramında bulunulmuştur. Yüce yaradan Allah'ın bu millete tekrar böyle acılar yaşatmamasını diliyor ve dua ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet niyaz ediyoruz" dedi.

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder ise, "1086 vatandaşımız hayatını kaybederken, 1260 kişi yaralanmıştı. Acılarımızı unutmadık. Bu türden acıların tekrarının yaşanmaması temennisi ile depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerim" dedi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!