Gebze’de İlk İftar Arapçeşmede

Güncelleme Tarihi:

Gebze’de İlk İftar Arapçeşmede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 12:13

GEBZELİLER 11 AYIN SULTANI RAMAZAN’DA, GEBZE BELEDİYESİ TARAFINDAN MAHALLELERDE KURULACAK OLAN İFTAR SOFRALARINDA ORUÇLARINI AÇACAK. RAMAZAN AYI BOYUNCA KENT MEYDANINDA KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK.

Gebzeliler 11 ayın sultanı Ramazan’da, Gebze Belediyesi tarafından mahallelerde kurulacak olan iftar sofralarında oruçlarını açacak. Ramazan ayı boyunca kent meydanında kültür sanat etkinlikleri düzenlenecek.
Gebze Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinliklerle bereket ve paylaşma ayı olan Ramazan, Gebze’de tüm güzellikleriyle yaşanacak. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatıyla bu yılda geleneksel olarak Ramazan ayında mahalle iftarları ve kent meydanında bir dizi etkinlik düzenlenecek. Mahallelerde kurulacak iftar sofralarında Halim İbrahim bereketini komşularıyla ve aileleriyle paylaşacak olan Gebzeliler, kent meydanında düzenlenecek sohbet ve dinleti etkinliklerine katılacak.
Ramazan ayında Gebze’deki ilk iftar yemeği 18 Haziran Perşembe günü Arapçeşme mahallesi Yunus Emre Orta Okulu’nda verilecek. Ramazan ayında ayrıca, teravih namazı sonrasında başlayacak olan Ramazan etkinlikleri kapsamında Ömer Döngeloğlu, Eşref Ziya Terzi, Senai Demirci, Ömer Karaoğlu, Sedat Uçan, Engin Noyan, Mustafa Cihat, Lokman Yıldız, Grup Enç, Gebzelilerle kent meydanında buluşacak.
Çoban Mustafa Paşa Camii Külliyesi’nde de her akşam iftarda yemek ikramında bulunulacağı Ramazan ayında ayrıca, Gebze Kent Meydanı’nda kurulacak çayhane Gebzelilere hizmet verecek. Gebzelilerin buluşma meydanı Gebze Kent Meydanı’nda da ‘Çay Bahane Sohbet Şahane’ sloganıyla kurulacak olan çayhanede fasıl eşliğinde çaylarını yudumlayacak olan Gebzeliler; ay boyunca düzenlenecek olan konser ve şiir dinletileriyle Ramazanın tüm güzelliklerini bir arada meydanda yaşayacak, paylaşmış olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!